• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Stortalent imponerer i FCM: Vi er voldsomt stolte

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Raphael Onyedika har taget FC Midtjylland og ikke mindst Bo Henriksen med storm.

Af Ole Hoffskov

Det er ikke kun på efternavnene, at Frank Onyeka og Raphael Onyedika minder om hinanden. 

Sidstnævnte har afløst førstnævnte på den centrale midtbane i FC Midtjylland, og man har dårligt nok opdaget, at Frank Onyeka, der var en markant profil for ulvene, er væk. Så overbevisende har Raphael Onyedika taget over.

Den 20-årige nigerianer var i sidste sæson udlejet til FC Fredericia, og nu har han fået chancen i FC Midtjylland, og den har han grebet til fulde. Onyedika blev sparet i midtugens pokalkamp mod Kjellerup, men ellers har han været på banen i samtlige FCM's kampe i denne sæson - 13 ud af 14 gange som starter.

- Det er voldsomt, det må vi erkende. Da jeg kom hertil i sommer, var det meningen, at vi lige skulle se ham an og vurdere, om han måske skulle lejes ud igen. Der må vi bare sige, at han har taget hele Superligaen med storm. Han er blevet bedre og bedre fra første træningsdag, og han har været én af vores allerbedste spillere, siger FCM-træner Bo Henriksen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Han er i den grad fremtidens mand, men han er bestemt også nutidens, og det er så imponerende, og det er så flot. Der er stadig noget, han skal forbedre, men han er et godt sted. Han er en moderne midtbanespiller på alle parametre. Ham er vi voldsomt stolte af.

Raphael Onyedika har ikke tidligere begået sig på højeste niveau. Før denne sæson havde han udelukkende erfaring fra ungdomsfodbold i FC Midtjylland og en enkelt sæson i den næstbedste række for Fredericia.

Derfor imponerer det Bo Henriksen, at nigerianeren er gledet så ubesværet ind på holdet.

- Han har en tendens til at være voldsomt dygtig til at lære nye ting hurtigt. Jeg kan give et konkret eksempel; På et tidspunkt spillede hele holdet en padel tennis-turnering, og jeg tror ikke, han nogensinde havde haft en ketcher i hånden før. Han var klart den dårligste i de første 20 minutter, men han sluttede af med at være i top fire blandt hele holdet. Han tilpasser sig sindssygt hurtigt nye ting og gennemskuer det med det samme, forklarer Bo Henriksen.

Raphael Onyedika skal i hvert fald frem til januar konkurrere med Jens-Lys Cajuste om spilletiden. Den svenske midtbaneprofil blev stik imod forventning ikke solgt i transfervinduet, og derfor skal Onyedika naturligvis kigge sig over skulderen.

- Det kommer ikke an på den ene eller den anden. Jeg er imponeret af både Cajuste, Evander og Onyedika. Vi har rigtig mange kampe, så der bliver rigeligt med spilletid til alle. Det er jeg slet ikke i tvivl om, og man kan også spille med dem alle tre på samme tid. Det vil jeg ikke være bange for, siger Bo Henriksen om konkurrencesituationen.

20-årige Raphael Onyedika er noteret for en enkelt scoring for FC Midtjylland - den faldt mod Celtic i Champions League-kvalifikationen. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020