Superliga

Thomsen: Fiasko hvis vi taber

FC Københavns spillere glæder sig til at komme igang med sæsonen, men premieren byder på en helt speciel oplevelse for én af FCK's nyerhvervede spillere.

Johnny Thomsen har i sommerpausen skiftet SønderjyskE ud med FC København. Et skifte fra den ene ende af skalaen til den anden, og et skifte Thomsen også har kunnet mærke i det daglige, hvor han hver dag bliver matchet på et andet niveau end før.

Søndag starter Superligaen så op igen, og Johnny Thomsens nye klub skal på besøg på Haderslev Stadion, hvor han havde hjemme i seks sæsoner og skabte sig det navn, han har i dag.

- Det bliver en mærkelig oplevelse for mig, men forhåbentlig også en god oplevelse at komme ind på det stadion foran de tilskuere, der har heppet på mig i mange år. Det bliver en meget spciel kamp for mig, men jeg håber, at jeg hurtigt findet mig til rette, og at det bliver en kamp som alle andre, siger Johnny Thomsen til tipsbladet.dk.

FC Københavns nye træner Roland Nilsson har endnu ikke spurgt Thomsen til råds om taktikken forud for mødet med SønderjyskE, men truppen har også stadig tilgode at tale konkret om, hvad der skal lykkes for de danske mestre, for at de får tre point med hjem til København. Thomsen har da opskriften klar og er heller ikke bleg for at tale om fiasko, hvis det ikke bliver til sejr.

- SønderjyskE er svære at spille imod, fordi de fighter om hver en bold og gerne vil ind i nærkampe med modstanderen hele tiden. Det er et hold i en fysisk utrolig stærk tilstand, og det kan være svært at spille sig ud af deres aggressivitet. For os handler det om, at vi skal flytte bolden i et højt tempo, lave sideskift og flytte rundt på vores hold hele tiden, så de ikke får tid og ro til at fighte sig ind i opgøret. Men jeg vil også gerne sige, at det er en fiasko, hvis vi ikke vinder, lyder det ærligt fra Johnny Thomsen.

LÆS OGSÅ: Thomsen: Han må ikke være alt for god

Johnny Thomsen ligner en sikker mand i FCK's startopstilling, men han er bevidst om, at det hurtigt kan ændre sig, hvis Carsten V. Jensen finder den ønskede forstærkning til højre back.

- Jeg har udviklet mig meget allerede, og jeg har fået ros for mine præstationer i træningskampene, hvor jeg har spillet fra start, fordi der ikke er nogen direkte konkurrent til min plads. Det kan dog hurtigt ændre sig, og det er jeg bevidst om, siger han.

FC København og SønderjyskE støder sammen søndag kl. 16.00.