Video : Tipsbladet
Superliga

Medie: Regeringen ønsker forsøg med flere end 500 tilskuere

Regeringen lægger op til forsøg, hvor mere end 500 tilskuere kan komme på stadion til superligakampe.

Fredag lagde regeringen op til, at der fra næste fase af genåbningen kan komme 500 tilskuere på stadion til eksempelvis superligakampe, men nu vil regeringen gennemføre et forsøg, hvor flere får lov at komme ind.

I en pressemeddelelse skriver Justitsministeriet på sin hjemmeside, at den vil indkalde til drøftelser om forsøget.

- Kulturministeren, sundheds- og ældreministeren og justitsministeren vil indkalde til drøftelser vedrørende et forsøg med afvikling af superligafodbold med flere end 500 tilskuere på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde.

- Forsøget forudsætter, at sundhedsmyndighederne finder, at der kan laves en forsvarlig model. På baggrund af forsøget vil sundhedsmyndighederne, politiet og eventuelt andre relevante myndigheder evaluere, om det er foregået sundhedsmæssigt forsvarligt, lyder det.

Drøftelserne skal klarlægge, om der er politisk opbakning til forsøget, og hvordan rammerne for forsøget i givet fald skal være, og hvor mange kampe forsøget omfatter.

Tidligere mandag erfarede TV2, at statsminister Mette Frederiksen (S) havde sendt et brev til de øvrige partiledere, og i brevet foreslog statsministeren at lave tilskuerforsøg i Superligaen.

Efter at der fredag blev åbnet op for, at der kan komme op til 500 tilskuere til fodboldkampe, var blandt andet FC København ude med en plan for, hvordan der forsvarligt kan lukkes endnu flere ind, da man ikke mener, at 500 vil gøre nogen forskel.

FCK udarbejdede en model, hvor Parken kunne opdeles i 21 sale med 500 i hver, så der i alt kunne lukkes 10.500 tilskuere ind. AGF har lavet en plan, der kan samle 9000 tilskuere på Ceres Park.

Hos Venstre mener kulturordfører Britt Bager ikke, at man bør forsinke processen med forsøg. Hun mener, at klubberne er i stand til at tage imod flere.

- Der er en del stadioner i Danmark, som kan have mellem 15.000-40.000 tilskuere. Der skal vi lave en individuel vurdering af, hvor mange de kan lukke ind. Divisionsforeningen har lavet en plan med sektorinddeling og særlige mødetidspunkter.

- Jeg kan ikke se, hvorfor vi skal forsinke processen nu med forsøg. Jeg har tillid til, at klubberne sammen med myndighederne kan lave nogle forsvarlige løsninger, siger Britt Bager til Ritzau i en skriftlig kommentar.

/ritzau/