Superliga

U/21-talent regner ikke med EM-billet

20-årige Anders Christiansen har imponeret på Lyngbys midtbane i denne sæson, men han har ingen forventninger om at skulle repræsentere Danmark ved sommerens U/21-EM-slutrunde.

Anders 'AC' Christiansen er et af de sikreste navne på Lyngbys holdkort. Den 20-årige midtbanespiller er startet inde i 18 ud af 19 Superliga-kampe i denne sæson, men på trods af succesen har han ingen forventninger om at snige sig med til U/21-EM-slutrunden til sommer.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg ikke det store fokus på U/21-landsholdet lige nu, siger Anders Christiansen til

tipsbladet.dk

.

- Jeg har indstillet mig lidt på, at jeg ikke kommer med, for det er nogle
dygtige spillere på den centrale midtbane - og så har Keld Bordinggaard
(U/21-landstræner, red.) også sagt til mig, at han ser mig mest som en 10'er på den offensive midtbane. Jeg spiller længere tilbage på klubholdet, og det kan derfor være svært at præstere optimalt på 10'er-positionen på landsholdet, når man ikke er vant til den.

I efteråret fik han U/21-debut i en venskabskamp imod Holland, og i januar deltog han i holdets træningslejr i Qatar. Da Danmark i begyndelsen af februar tabte testkampen imod Spanien med 2-1, måtte Lyngby-talentet imidlertid blive hjemme.

- Det er ikke fordi, at jeg er ikke er ambitiøs, men jeg kan godt se, at de har brugt lang tid på at bygge holdet op, og jeg er kommet sent ind i det hele. Mit største fokus er derfor at overleve i Superligaen med Lyngby, forklarer Anders Christiansen.

- Jeg vil gøre rigtig meget for at komme med, men det kræver jo først og fremmest, at jeg præsterer på klubholdet. Omvendt så er det ikke nogen skuffelse, hvis jeg ikke kommer med. Det er jeg helt afklaret med.

På mandag udtager U/21-landstræner Keld Bordinggaard truppen til de kommende venskabskampe imod England og Ukraine, som bliver spillet henholdsvis 24. marts i Viborg og 28. marts i Herning.