Superliga

VBK lever eller dør 4. marts

Fusionen mellem de østjyske klubber Vejle og Kolding er i fare. Vejle Boldklub Koldings skæbne afgøres om en måned.

4. Marts 2011. For de fleste mennesker blot en normal fredag, men for den nye fusionsklub i Danmark, Vejle Boldklub Kolding, er det alt andet end det. Det er i stedet dagen, hvor den nye klubs skæbne skal afgøres.

DBU afviste for nylig at behandle fusionen mellem Vejle Bolklub og Kolding FC, som efter planen skal se dagens lys til sommer under navnet Vejle Boldklub Kolding.

Læs også: DBU afviser Vejle/Kolding-fusion

- På det foreliggende grundlag kan DBU ikke behandle den
foreslåede model, men vil i stedet bede klubberne om en række,
yderligere oplysninger for en samarbejdsmodel, skrev DBU i en pressemeddelelse den 22. januar.

Siden har folkene bag Vejle Boldklub Kolding holdt møde med DBU. Et møde, hvorpå DBU forklarede hvad der skulle til, før unionen ville behandle den nye klub, hvis moderklubber begge befinder sig i 1. division. Netop dét faktum har været et af problemerne.

- Det handler i bund og grund om at forebygge konkurrenceforvridning, siger leder af DBUs turneringsudvalg, Peter Ebbesen, til tipsbladet.dk.

En endegyldig beslutning
Efter mødet gik organisationen bag Vejle Boldklub Kolding med det samme hjem og gjorde hvad de kunne for at få styr på den sag, der truer klubbens eksistens allerede inden den for alvor har set dagens lys.

- Vi har haft et møde med DBU, hvor vi fik at vide, hvad de ville have. Nu har vi fremsendt de yderligere informationer, vi skulle, siger direktør i Vejle Boldklub og en af hovedmændene bag Vejle Boldklub Kolding, Henrik Tønder, til tipsbladet.dk.

Nu ligger beslutningen hos DBU. Her ligger den indtil 4. marts, hvor et bestyrelsesmøde i unionen afgør, om den nye fusionsklub skal leve eller dø.

- Den endegyldige beslutning bliver taget på det bestyrelsesmøde, fortæller Henrik Tønder.

Det bekræfter DBU, som har anbefalet Vejle Boldklub Kolding at benytte en af de tre kendte samarbejdsformer, når det gælder fusioner mellem fodboldklubber: Fusion, delvis fusion og overbygning.

- Der er noget der tyder på, at det bliver sidste chance. I henhold til vores regler skal den beslutning der træffes på bestyrelsesmødet den 4. marts i princippet være endegyldig, slutter Peter Ebbesen.