Overraskende puljevinder i gruppe C

Israelske Hapoel Tel Aviv snød både HSV og Celtic.

Der var dømt gruppevinderfinale i Israels hovedstad, Tel Aviv, da Hapoel tog i mod Hamburger SV, der inden kampen første gruppen foran israelerne.

Ikke mange havde troet på Hapoel i en gruppe der også talte Celtic og Rapid Wien, men det rød og hvid-klædte hold overraskede alt og alle med fire sejre ud af seks mulige. Det var nok til at vinde puljen efter, at de sluttede af med at besejre HSV 1-0.

Hjemmeholdets Gil Vermouth sendte en sukkerbold over Hamborg-forsvaret og den ghanesiske angriber Yeboah fik prikket bolden forbi Wolfgang Hesl, der kort forinden havde reddet flot på Yeboahs gode forsøg.

Sejren var dog ikke helt fortjent, da HSV brændte en stribe store chancer i både første og anden halvleg med svenske Marcus Berg i spidsen.

I gruppens anden kamp leverede Rapid og Celtic en ren målfest. Det grøn- og hvid-stribede hjemmehold havde tvunget Celtic i sort og gul. Om det var derfor Celtic-forsvaret forærede Nikica Jelavic, der scorede mod FC København i sommerens træningskamp mellem de to hold, bolden vides ikke, men Jelavic takkede for gaven og scorede inden minutviseren var nået en omgang.

På et næsten fuldbesat Ernst Happel stadion i Wien, der kan rumme over 50.000 tilskuere, fik hjemmeholdet også scoret til 2 og 3-0. Celtic fortsatte dog med at producere chancer og Marc-Antoine Fortuné scorede inde pausen ved at sparke bolden op i nettaget

Franskmanden scorede igen fra tæt hold i anden halvleg og i overtiden fik Paul McGowan udlignet på en halvflugter, så skotterne beholdt tredjepladsen i gruppen.