1. division

Boss forbyder AGF-drømme

Der er forbud mod at tænke for langt frem i AGF trods førsteholdets sikre førsteplads og tilsyneladende kurs tilbage mod Superligaen.

- Selvfølgelig gør jeg det. Jeg ved godt, at nogle synes, jeg er idiot og fuldstændig useriøs og lige nu ikke er tidspunktet at gå ud og blære sig på, for jeg har gjort det elendigt i den sidste periode som AGF-træner, og sådan er det nu engang. Men jeg har stadig så meget tiltro til spillertruppen, at jeg tror på det, at vi kan blive tophold næste sæson, hvis vi har alle mand klar. Lige så vel som jeg tror på, at vi ikke ryger ned denne sæson.

Erik Rasmussens udtalelse i midten af april 2010 til BT om, at AGF bestemt kunne være mesterskabskandidat i 2010/2011 hører i bagklogskabens klare lys ikke til blandt de heldigste AGF-udmeldinger i en sæson, hvor AGF lagde ud på førstepladsen og sidenhen endte med at rykke ud af ligaen med 38 point.

I dag har AGF med 14 forårskampe syv points forspring til HB Køge, der er nærmeste udfordrer til AGF og Vejle. Århusianerne har forstærket sig med Hjalte Bo Nørregaard og Søren Berg i vinterpausen, mens Dioh Williams, Alexander Jackson Møller og Dennis Høegh er kommet videre til nye klubber.

Det ligner en sikker oprykning til AGF, men trods medgangen vil klubbens koncerndirektør Jan Christensen ikke høre tale om næste sæson og planer for, hvad AGF gør efter en oprykning.

- Vi tager den med ro. Vi har arbejder hårdt og fokuserer al vores energi på at rykke op. Så må vi se, hvad der skal ske, hvis det lykkes, siger Jan Christensen til tipsbladet.dk.

- Jeg synes, at sidste år tydeligt viste, at vi som selskab ikke koncentrerede os nok om nuet. Derfor er der ingen grund til at spekulere over, hvad der sker efter en oprykning. Hvis vi har nogle tanker, så holder vi dem i hvert fald for os selv. Der er ingen grund til at give andre noget, de kan gøre os til grin med, siger Jan Christensen.

AGF's kontrakter til Søren Berg og Hjalte Bo Nørregaard sikrede med en Superliga-træners ord århusianerne de to mest interessante og profilerede frie spillere på det danske marked denne vinter.