1. division

Viborg koncentreret om overlevelseskamp

Viborg FF bruger ikke mange kræfter på tanker om oprykning til Superligaen før et forår, hvor de grønblusede har et point ned til nedrykningsstregen.

Da Viborg FF gik ind til igangværende sæson, var optimismen stor efter i en 09/10-sæson, hvor viborgenserne kun tabte seks kampe og havde strikket en solid defensiv sammen.

Forventningerne blev dog langt fra indfriet i et efterår, hvor 15 point i 16 kampe blev fulgt op med en fyring af cheftræner Lars Søndergaard, hvorefter VFF's ledelse i en nervepirrende juleperiode fik samlet tre millioner kroner sammen for at kunne fortsætte driften på fornuftig vis i 2011.

I januar har sportschef Steffen Højer og direktør Morten Jensen skiftet lidt ud i truppen, der er forstærket med Timmi Johansen (OB), Ricki Olsen (Randers FC) og Mikkel Rask (FC Hjørring), mens Simon Bræmer, George Popkhadze, Phillip Rasmussen og Alexander Juel Andersen er stoppet i klubben.

Viborg har på papiret en trup, der bør kunne holde sig i sikker afstand af nedrykningsstregen, men ifølge Morten Jensen er det alt for tidligt at forholde sig specifikt til Viborgs langsigtede plan og håb om at rykke op i sommeren 2012, en plan der blev lanceret efter det mislykkede forsøg på at rykke direkte tilbage i Superligaen i 08/09-sæsonen.

- Vi koncentrerer os om de næste 14 kampe. Så må vi se på de næste ting derfra, siger Morten Jensen til tipsbladet.dk.

VFF-direktøren tror ikke, at klubbens øjeblikkelige bundplacering fortæller noget om, at klubben er udelukket fra at kunne spille med i den sjovere halvdel af 1. division i de kommende sæsoner.

- I sidste sæson kæmpede Vejle rundt nede i bunden, mens de i år er med fremme. Det samme kan du se i Superligaen. Et år er man nede, mens man året efter spiller med i toppen. Der er mange om buddet, siger Morten Jensen.

Morten Jensen er godt tilfreds med tilgangen af spillere, ikke mindst at det lykkedes at få en erstatning for Alexander Juel Andersen, der efter uenighed om en kontraktforlængelse med Viborg valgte at lave en aftale med AC Horsens og derefter blev udlejet til Randers FC i foråret.

- Vi har haft Mikkel før, og han har lært nogle ting. Han skal ind i en lederrolle, siger Morten Jensen.

- Jeg er skuffet over, at Alexander ikke længere er at finde i Viborg, men vi må bare arbejde videre, siger VFF-direktøren.

Viborg får i morgen chance for at teste de nye spillere, når holdet møder Silkeborgs Superliga-mandskab i en træningskamp.