VM

Cameroon var på vej ud men vandt

Danmarks kommende VM-modstander Cameroon var på nippet, men vandt 3-2 i dagens kamp.

Cameroon var inden turneringsstart en af favoritterne til at vinde Africa Cup of Nations.

Men efter nederlaget på 1-0 til Gabon lodnede stemningen lidt. I dagens kamp mod Zambia var det meget tæt på at gå galt, men holdet vendte det til sidst til en sejr, uden på nogen måde at indfri forventningerne.

Kampen statede skidt for Cameroon. Efter otte minutter var holdet bagud 1-0. Det var Gambias Mulenga, der bragte holdet foran. Den stilling holdt til 22 minutter før tid, hvor Geremi udlignede efter et forfærdeligt drop af Zambias keeper. Blot fire minutter senere scorede den helt store stjerne, Samuel Eto'o, til 2-1, og det lignede nu en sejr.

Men målmand Carlos Kameni ville det anderledes. En Zambiansk angriber var på vej væk fra målet og ud over baglinjen, da Kameni besluttede sig for at fælde ham. Det straffespark udnyttede den tidligere Brøndby-bomber Chris Katongo sikkert, og Cameroon var på vej ud.

4 minutter før tid kom forløsningen for Cameroon. Geremi slog en fremragende bold ind fra højre, og den stærkt spillende indskifter Idrissou steg til vejrs og pandede bolden i nettet.

Dermed kan Cameroon selv afgøre sin videre skæbne, men hvis holdet ikke finder bedre spil frem, så kommer de ikke langt.

Tidligere i dag spillede Gabon og Tunesien 0-0 i gruppens anden kamp.