VM

Dansk VM-modstander i strid modvind

Træneren for en af Danmarks VM-modstandere, Japan, har mistet den folkelige opbakning. Det japanske fodboldforbund holder dog hånden over ham.

Den 24. juni skal Danmark op imod Japan i VMs gruppe E. I dag hedder den japanske landstræner Takeshi Okada, men det er langtfra sikkert, han også sidder på den japanske trænerbænk, når vi når slutningen af juni måned. Landstræneren for det asiatiske ørige er således kommet i strid modvind i den japanske befolkning.

Okadas problemer kommer efter japan i går tabte med 3-1 til rivalerne fra Sydkorea, og dermed sluttede på en skuffende tredjeplads i fire-nationers-turneringen East Asian Championship.

Efter gårsdagens kamp blev Takeshi Okada buhet fra banen af de japanske fans, og en efterfølgende afstemning i Japan viste, at 88 procent af det japanske folk mener, at Okada skal fyres inden VM-slutrunden. Men den 53-årige træner har foreløbigt opbakning fra det japanske fodboldforbund.

- Vi har ingen planer om at skifte landstræner før VM. Men præstationer som dem vi netop har set, vil være uacceptable til VM, siger præsidenten for det japanske fodboldforbund, Motoaki Inukai, i dag.

Sidder Takeshi Okada fortsat i sædet under sommerens VM-slutrunde, vil et af hans største mål være, at sikre Japan den første VM-sejr på fremmed grund nogensinde.