VM

Landsholdsspillere såret efter angreb på spillerbussen

Der er lagt i kakkelovnen til et dramatisk opgør mellem Egypten og Algeriet på lørdag, men nu har det taget en voldsom drejning efter at udeholdets bus blev angrebet.

Det kræver en tremålssejr til Egypten over Algeriet for at komme til VM. Omvendt kan gæsterne nøjes med et etmålsnederlagt for at komme med til Sydafrika. Ender kampen med en tomålssejr til hjemmeholdet skal de to nordafrikanske hold ud i en omkamp i Sudan.

Derfor er kampen en af de mest spændende af lørdagens kvalifikationsopgør verdenen over, men her til aften blev den algeriske bus overfaldet kort efter ankomsten til Cairo. Tre spillere er såret efter angrebet, skriver goal.com.

Rafik Saifi blev ramt på hånden og Rafik Halliche og Khaled Lemmouchia blev begge ramt i hovedet. Hvor alvorligt skaderne er vides ikke endnu, men angrebet har skabt vrede hos den algirske lejr.

- De angreb bussen med store mursten. Flere spillere har åbne sår i hovedet med blod, fortæller Antar Yahir og fortsætter:

- Vi lå ned i bussen og så blev alle vinduerne smadret. Det får en til at frygte for sit liv. Så længe vores sikkerhed ikke er garanteret, så er vi bange for at spille kampen.

Yahir langer samtidig ud efter sikkerhedvagterne, der skulle passe på bussen.

- De lod dem gøre det. Du kan ikke smide en fem kilo tung sten 50 meter, de lod dem smide stenene og kiggede. Det er skamfuldt. Til hjemmekampen hos os bød vi dem (Egypten, red.) velkommen med blomster.

Nu er kampen i fare for at blive aflyst.

- Ingen kamp skal spilles uden sikkerhed. Hvis det fortsætter sådan her, så spilles kampen ikke, siger Det afrikanske Fodboldforbunds præsident, Mohammed Rouaroa til Jazeera Sport, skriver goal.com.