• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lars Gram-Hanssen

Advarer stjerne inden VM-brag: Du er ikke Eriksen

Foto: Getty Images

Ifølge Mauricio Pochettino er det afgørende for Englands chancer mod Frankrig, at Harry Kane ikke tror, at han skal spille som Christian Eriksen.

Af Lars Gram-Hanssen

England møder lørdag Frankrig i VM-kvartfinalen, og her har englænderne brug for en Harry Kane i topform, hvis Gareth Southgates tropper skal sende de forsvarende verdensmestre ud af turneringen. 

Og ifølge Kanes tidligere træner i Tottenham er det afgørende, at den engelske landsholdskaptajn i lørdagens VM-brag forstår sin rolle til fulde. 

I en klumme for The Athletic peger Mauricio Pochettino således på, at Harry Kane er utroligt dygtig til at falde tilbage i banen og fungere som en slags spilfordeler, der kan finde medspillerne i rummet bag modstanderens bagkæde. Men ifølge Pochettino skal Kane samtidig forstå, at det er afgørende at finde den rette balance i sit spil.  

- Problemet opstår, når han konstant falder tilbage på midtbanen. Nogle gange sker det fordi hans hold har brug for det, men nogle gange sker det også fordi han ønsker at røre bolden, i stedet for at være på plads inde i feltet, hvor han kan score mål, skriver Pochettino således. 

- Så du har brug for, at trænerstaben lægger sig fast på en strategi og en game plan. Og for mig og min fodboldopfattelse, så kan han bidrage mest, når han er inde i feltet. 

Ifølge Mauricio Pochettino er Harry Kane nødt til at forstå, at han er ikke den samme spillertype som sin tidligere danske holdkammerat. 

- For Harry handler det om at score mål. Han må ikke løbe rundt og tro, at hans prioritet skal være at være spilfordeler. Han er ikke Christian Eriksen. Han er Harry Kane. Han er en af de bedste angribere i verden, og hans primære arbejde ligger inde i feltet. 

Opgøret mellem Frankrig og England spilles lørdag klokken 20 og kan ses på DR1.