De gør det igen: Færøerne banker Grækenland

Grækenland fik for anden gang på syv måneder ørerne i maskinen mod miniputterne fra Færøerne, der slog det plagede land med 2-1 lørdag aften.

Der bor kun omkring 50.000 mennesker på Færøerne, men det betyder åbenbart ingenting for dem, når de møder Grækenland og deres 11 millioner. Tilbage i november vandt Færøerne med 1-0 i Athen, som man skulle tro kunne være en engangsforestilling, men sådan skulle det åbenbart ikke være.

Lørdag aften blev det til en 2-1-sejr over Grækenland hjemme i Torshavn, hvor Hallur Hansson først bragte Færøerne foran med 1-0 efter en halv times spil på oplæg af Vatnhamar, der drev gæk med grækernes venstreside inden scoringen.

2-0 blev det i anden halvleg, da kampen var 70 minutter gammel på noget, der kunne ligne en sand kopi af opspillet til 1-0. Derfor betød det ikke det store, at Sokratis Papastathopoulos fik reduceret med seks minutter tilbage.

Sejren betyder, at Færøerne nu er på seks point i deres gruppe, hvor de nu både er foran Grækenland og Finland i kvalifikationen. Der er dog langt til Frankrig for dem, da Ungarn på playoff-pladsen er på 11 point.

Mon ikke de fester i Torshavn hele natten i nat.