Del Bosque eksklusivt: Overdreven VM-optimisme
Illustration
VM

Del Bosque eksklusivt: Overdreven VM-optimisme

Landstræneren for de regerende spanske verdensmestre placerer sit hold blandt favoritterne ved VM, men tænder på samme tid advarselslamperne.

Der var engang, hvor Spanien blev nævnt som favoritter ved både VM og EM-slutrunder men gang på gang skuffede. Nu er verden blevet en hel del anderledes, da Spanien har vundet de seneste tre slutrunder - VM i 2010 samt EM i 2008 og 2012. 

På tærsklen til VM 2014 i Brasilien er Spanien sammen med værtslandet, Argentina og Tyskland gjort til de helt store favoritter, og de store titler på stribe har ændret stemningen i Spanien fra at være forhåbningsfuld til at være forventningsfuld.

Tipsbladet og Ekstra Bladets fælles VM-magasin har mødt den spanske landstræner Vicente del Bosque til et eksklusivt interview forud for VM-slutrunde. Den store træner, der førte Spanien til VM og EM-triumfer i 2010 og 2012, er helt med på, at hans hold er blandt de bedste ved slutrunden, men er på samme tid varsom med for store forventninger.

- Der er mange favoritter. Brasilien og hold som Tyskland, Argentina, Italien og Holland har alle sammen udviklet sig. Vi er selv med i gruppen af favoritter. Men alle vil gerne slå de regerende mestre, så det bliver svært at genvinde titlen. Spanien har traditionelt haft en pessimistisk fodboldkultur, fordi vi altid er blevet slået ud i kvartfinalen ved de store mesterskaber. Nu har vi prøvet at vinde, og man mærker en overdreven optimismen, som ikke svarer til virkeligheden, siger Vicente del Bosque til VM-magasinet.

- Der er ikke langt mellem succes og fiasko. Vi må tage det skridt for skridt. Vores indledende pulje er meget vanskelig, men det kan vise sig at en blive fordel, at vi allerede i første kamp skal møde Holland. Vi bliver nødt til at være klar med det samme. Og det er nødvendigt, for derefter venter Chile, som er en meget ubehagelig modstander, fordi de spiller med et meget højt pres.

I VM-magasinet får du ud over hele interviewet den perfekte optakt til VM-slutrunde. Kampprogrammet, statistik, de 32 VM-trupper, legender, interviews, spilforslag og masser af andet unikt læsestof frem mod sommerens største sportsbegivenhed.

Forsiden på det store VM-magasin