Lyskeskade gør Sisto tvivlsom til U/21-EM
Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Landshold

Lyskeskade gør Sisto tvivlsom til U/21-EM

Ifølge FC Midtjylland-træner Glen Riddersholm er det ikke sikkert, at Pione Sisto deltager ved U/21-EM.

Et af dansk fodbold allerstørste talenter har ventet i mere end to år på at få dansk statsborgerskab og ret til at tørne ud for danske landshold, og mens han mandag blev udtaget til Jess Thorups U/21-landsholdstrup, er det ikke sikkert, at han denne sommer kan trække den rød-hvide trøje over hovedet.

Pione Sisto er udtaget til mandagens testkamp mod Montenegro, men her forventes det ikke, at han kommer i aktion, fordi han skal spille med FC Midtjylland søndag mod SønderjyskE. Derefter venter kvalifikationskamp mod Serbien og efterfølgende U/21-EM, men her er det ikke sikkert, at Pione Sisto er med. Pione Sisto har spillet få minutter i foråret grundet en lyskeskade, og den er Sisto stadig ikke kommet sig over.

Iifølge FC Midtjylland-træner Glen Riddersholm er Sisto stadig småskadet, og det kan betyde, at han ikke bliver klar til at deltage ved U/21-EM.

- Pione er langt fra skadesfri endnu, og da FC Midtjylland ikke selv har fået gavn af ham i store dele af foråret, overvejer vi, hvad der skal ske med hensyn til EM-deltagelsen. Pione er en meget vigtig spiller for os og for de danske landshold, men vi vil ikke drive rovdrift på ham, siger Glen Riddersholm til aoh.dk.

Tipsbladet.dk talte mandag med Jess Thorup, der fortalte, at han ikke havde nogle yderligere bekymringer i forhold til skader i landsholdstruppen. Kun Jores Okore er tvivlsom, og han giver i denne uge svar på, om han bliver klar til turneringen, eller om Patrick Banggaard skal med til Tjekkiet.

Hvis Sisto ikke kommer med, kan det meget vel betyde, at Lucas Andersen fra Ajax alligevel kommer med til slutrunden.

I 2011 spillede Danmark U/21-EM på hjemmebane, og her var det faktisk Simon Kjærs ønske at komme med til slutrunden. Hans tyske klub Wolfsburg nægtede ham dog deltagelse ved U/21-EM.