Optakt: Nordirland - Tyskland
EM

Optakt: Nordirland - Tyskland

Både Nordirland og Tyskland er på vej mod avancement fra gruppen, men Nordirland skal formentlig have point for at komme videre.

Kampfakta:
Gruppe: C
Spillested: Parc des Princes, Paris
Kampstart: Tirsdag klokken 18.00
Dommer: Clement Turpin, Frankrig
På tv: TV 2
Twitter: #nirger #emdk

Holdnyt:

Nordirland:
Ukraine er færdige ved denne EM-slutrunde, og det skyldes Nordirland, der vandt med 2-0 i seneste runde. Dermed står Nordirland med muligheder for at komme videre til ottendedelsfinalen i turneringen, men det kræver formentlig point mod Tyskland.

Nordirland kommer under pres mod det tyske mandskab - senest mod Ukraine havde Michael O'Neills mandskab ikke bolden meget, men landet var omvendt skarpe i omstillingerne.

Til opgøret kommer Nordirland med selvtillid efter sejren over Ukraine, men det er omvendt svært at være alt for optimistisk forud for mødet med verdensmestrene. Mindre kan også gøre det, og uafgjort kan være nok til at sende Nordirland videre som en af de fire bedste treere. 

Tyskland:
Det tyske landshold leder fortsat efter storformen, og nu får Joachim Löw så muligheden for at se sit hold an mod Nordirland. Det bliver en kamp, hvor tyskerne kommer til at have bolden meget, og hvor det bliver afgørende for tyskerne, at de får fart i bolden.

Efter sejr på 2-0 over Ukraine og 0-0 mod Polen kan Tyskland sagtens leve med uafgjort mod Nordirland, men omvendt har verdensmestrene også brug for at vise noget mere kvalitet, end holdet har vist indtil videre.

Det er langt fra utænkeligt, at Tyskland ændrer på flere positioner og bringer Leroy Sane i spil, ligesom Mario Gomez også meget vel kan få en start i front. Mesut Özil, Jerome Boateng og Sami Khedira får karantæne, hvis de får et gult kort mod Nordirland, så det er ikke utænkeligt, at de bliver sparet.

Karantæne:
Nordirland: Ingen
Tyskland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Nordirland:

Nordirland (4-5-1): McGovern - Hughes, Cathcart, McAuley, J. Evans - Ward, C. Evans, Davis, Norwood, Dallas - Washington

Tyskland:

Tyskland (4-2-3-1): Neuer - Höwedes, Boateng, Hummels, Hector - Kroos, Schweinsteiger - Götze, Özil, Schürrle - Müller

Profilen:
Thomas Müller er kendt som en dygtig målscorer, men faktisk har den tyske angriber aldrig scoret ved et EM. Okay, vi er med på, at det blot er hans anden EM-slutrunde, men det er alligevel en smule underligt, at den tyske målnæse ikke har lynet endnu. For to år siden scorede han jo fem gange under VM-slutrunden. Hold øje med Müller: Kampen mod Nordirland er en oplagt mulighed for at score sit første EM-mål.

Vidste du, at...:
Det er første gang, at Nordirland er med ved en EM-slutrunde, og det kan med et point eller en sejr ende med den helt store triumf og videre avancement. Tidligere har Nordirland været i kvartfinalen ved et VM. Det var i 1958, hvor det blev til et nederlag på 0-4 til Frankrig.

Dom:
Det er ved at være tid til, at den store bjørn vågner og Tyskland for alvor melder sig ind i turneringen. Herfra forventer vi at se klasseforskel, og vi forventer, at Tyskland vinder kampen sikkert. Det er ganske enkelt et bedre mandskab. 3-0 til Tyskland.

Tror du på 3-0 til Tyskland, får du odds 8.0 hos Betfair

Betfair giver odds 1.9, hvis Thomas Müller scorer i kampen

Få odds 2.25 hos Betfair, hvis Tyskland vinder, og der bliver scoret over 2,5 mål

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: