Mabil: Spelmann er mere en soldat end en fodboldspiller
Foto: Christer Holte/Polfoto
Superliga

Mabil: Spelmann er mere en soldat end en fodboldspiller

Awer Mabil har ikke voldsomt meget til overs for den måde, Martin Spelmann agerer på en fodboldbane.

Australske Awer Mabil fik en skrækkelig debut for Esbjerg i mandags i Superliga-kampen mod AGF. Allerede i første halvleg blev lejesvenden fra FC Midtjylland udvist efter en batalje med Martin Spelmann, der slap med et gult kort i situationen.

Awer Mabil var efter kampen hurtig til at påtage sig ansvaret, og han fastslog, at han burde have været for klog til at lade sig provokere af Martin Spelmann. Han har dog ikke ret meget til overs for den måde, AGF-spilleren agerer på en fodboldbane.

- Jeg tror, at det var hans hensigt at provokere mig. Han er åbenbart kendt i den danske liga for at fremprovokere sådanne ting, så det er normalt for ham. Det skete tre gange i kampen, at han skubbede til mig og ramte mig med albuen. Han spillede mere som en soldat end en kantspiller. Han blev også ved med at snakke dansk til mig, så jeg ved ikke, hvad han sagde, siger Awer Mabil til sbs.com.au.

Australieren skal nu afsone to spilledages karantæne, inden han kan vende retur for Esbjerg, der altså har lejet Mabil for resten af indeværende sæson. Og offensivspilleren understreger, at han er glad for lejeaftalen samt den modgang, han mødte i FC Midtjylland.

- At komme hertil er en stor chance for mig. Jeg har en træner, som presser mig hårdt, og det føles dejligt at være et sted, hvor jeg får en chance for at bevise mig. Jeg synes ikke, der var så stor forskel på mig og de øvrige fløje i FC Midtjylland, men det er trænerens valg, siger Mabil og tilføjer:

- Det er vigtigt for mig at spille de næste to år, og jeg synes, jeg er havnet det rigtige sted i forhold til det. På en eller anden måde drager jeg fordel af, hvad der skete, og jeg vil gerne takke FC Midtjylland for at give mig en til tider ikke særlig god oplevelse. Det er en erfaring, der vil hjælpe mig på sigt, og jeg vil hellere stå over for den nu end senere i min karriere.

Awer Mabil skiftede til FC Midtjylland fra Adelaide United i sommeren 2015, og ulvene betalte angiveligt 6,5 millioner kroner. Det er den største transfer nogensinde for en spiller ud af Australien. Esbjerg fB har sikret sig en købsoption på Awer Mabil i lejeaftalen med FC Midtjylland.