Video : Tipsbladet
Landshold

Åge Hareide overvejer to eller tre angribere

Det står og falder formentlig med Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensens skades-situation om det danske landshold spiller med to eller tre angribere søndag i Rumænien.

Når det danske landshold søndag møder Rumænien i en VM-kvalifikationskamp, der fra dansk synspunkt må og skal give tre point for at holde håbet om en slutrunde i Rusland i sommeren 2018 åben, har landstræner Åge Hareide to formationer i til overvejelse.

Enten stiller han med to eller tre angribere.

Om løsningen bliver den ene eller anden afhænger meget af skaderne hos Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen der begge døjer med en belastet lyske og derfor er på skånekost i landsholds-lejren.

Åge Hareids udgangspunkt er at holde fast i tre angribere i en 4-3-3-opstilling, som med succes knækkede Kasakhstan med 4-1 i november.

Dengang var det med Nicolai Jørgensen, Andreas Cornelius og Yussuf Poulsen.

Yussuf Poulsen er først på vej tilbage efter en skade og sidder derfor over, så meget afhænger af Dolberg og Jørgensen.
- Vi bliver nødt til at arbejde med to planer, så længe vi har usikkerhed i forhold til Jørgensen og Dolberg

- Den ene går på, om vi skal spille med tre eller to angribere. Vi kommer til at overveje at spille med tre angribere som mod Kasakhstan. Det er det primære mål, og så må vi se, om de bliver klar, for så kunne vi overveje at spille med to på toppen

- Men vores spil kommer til at minde meget om Kasakhstan-kampen både i startopstilling og spillestil, for det er noget, Rumænien vil frygte, når vi både har fysik og højde. Vi er meget løbestærke, så det skal vi udnytte, siger Åge Hareide til bt.dk.

Stillingen i Danmarks VM-kvalifikations-gruppe: