Horsens-islænding skal til VM: Der var kæmpe fest
Foto: Jan Christensen/Getty Images
VM

Horsens-islænding skal til VM: Der var kæmpe fest

Island vandt sin VM-kvalifikationsgruppe, og nationen med 350.000 indbyggere har dermed booket sin første billet nogensinde til VM. Til stor glæde for det islandske folk.

Kjartan Finnbogason skal håbe, at han spiller godt, så han holder sin plads på det islandske landshold, og at han ikke bliver skadet, så han til sommer kan blive udtaget til VM-slutrunden i Rusland.

Den islandske angriber med syv A-landskampe på cv'et var nemlig med til at kvalificere sit land til den for Island første VM-slutrunde nogensinde, og dermed viste nationen med bare 350.000 indbyggere endnu en gang styrke bare lidt mere end et år efter, at landet var i EM-kvartfinalen mod Frankrig og havde slået England ud i ottendedelsfinalen. Det var en sejr på 2-0 over Kosovo, der sikrede det islandske, og ikke overraskende var der folkefest i hovedstaden Reykjavik efterfølgende.

- Hele nationen står jo bag os, så der var kæmpe fest i byen, selv om det var en mandag. Det føltes, som om det var hele Island, der stod på pladsen nede i byen. Vi lavede vores ’Huh’-råb og takkede for den gode støtte. Så det var dejligt at kunne fejre det med befolkningen. Det er først her i dagene efter, at vi kommer til at forstå, hvor stort det er. Lige nu er vi stadig oppe i skyerne, siger Kjartan Finnbogason til BT om VM-billetten.

De stærke præstationer placerer øjeblikketligt Island på 22. pladsen på verdensranglisten.