Video : Tipsbladet
Superliga

Månedens Hold i Superligaen - november

Den sidste Superliga-kamp i november er færdigspillet - tipsbladet.dk giver dig her Månedens Hold.

November nærmer sig sin afslutning, og i Superliga-sammenhæng er den allerede forbi efter FC Midtjyllands knusende 4-0-sejr over AGF mandag aften. Der er ikke flere kampe tilbage i kalenderen i denne måned.

Dermed er det også blevet tid til at sætte Månedens Hold, og på papiret var november domineret af især SønderjyskE og Brøndby IF. Det kan naturligvis også aflæses blandt de 11 udvalgte.

Her er Månedens Hold i Superligaen.

Målmand: Sten Grytebust, OB
SønderjyskE's Sebastian Mielitz har ikke lukket mål ind i november, og det er hård kost for tyskeren ikke at være på Månedens Hold, som han sagtens kunne have fortjent. Valget er faldet på Sten Grytebust, fordi han har været mere afgørende for OB - især huskes kampen mod AC Horsens, hvor nordmanden leverede en af sæsonens bedste keeperpræstationer. 

Højre back: Johan Larsson, Brøndby IF
Johan Larsson har leveret på et meget højt niveau i denne sæson, og han havde en fremragende november måned. I Superligaen diskede han op med store præstationer for Brøndby, og så blev han udtaget til det svenske landshold for første gang i flere år. 

Central forsvarer: Marc Pedersen, SønderjyskE
Krigeren fra Haderslev må være en kandidat til Månedens Spiller i Superligaen. SønderjyskE vandt tre ud af tre kampe uden at indkassere mål, og meget af æren tilfalder Marc Pedersen, der er hjertet i jydernes forsvar både hvad angår spil og attitude. Glasuret på lagkagen var målet mod FC København i den historiske 3-0-sejr. 

Central forsvarer: Paulus Arajuuri, Brøndby IF
Paulus Arajuuri fremstår som en mand, der kunne klare sig selv på en øde ø i månedsvis. Finnen er en forbilledlig fighter, og han ser ud til at have vundet kampen mod Hjörtur Hermannsson i Brøndby IF. Arajuuris svendestykke i november var pragtpræstationen i Telia Parken mod FC København. 

Venstre back: Marc Dal Hende, FC Midtjylland
Tre mål i tre kampe må siges at være ganske storslået for en wingback, og Marc Dal Hende virker da også til at være i forrygende form frem mod juleferien. I det seneste opgør mod AGF scorede han to mål. Marc Dal Hende gjorde næsten alt rigtigt i november - undtagen jubelscenerne. Det var ikke kønt. Holdkammeraten Janus Drachmann er i øvrigt ikke uden skyld i den forbindelse. 

Højre midtbane: Karlo Bartolec, FC Nordsjælland
Karlo Bartolecs præstation i FC Nordsjællands 6-0-sejr over AC Horsens var næsten af en anden verden - og langt bedre end Superliga-niveau. Kroaten scorede, assisterede og trak et straffespark, og det er generelt i offensiven, at Bartolec har sine forcer, men han er bestemt også en udmærket forsvarsspiller. FCN-profilen lavede også en assist i nederlaget mod Brøndby. 

Central midtbane: Hany Mukhtar, Brøndby IF
Man har næsten glemt, hvor dårlig Hany Mukhtar var i starten af sæsonen. Nu er tyskeren tilbage på det nivaeu, man så i størstedelen af sidste sæson, og to mål og tre assists i november vidner om, at der også er kommet slutprodukt på. Alexander Zorniger har lagt sig fast på en konstellation på midtbanen med blandt andre Simon Tibbling og Besar Halimi, og de er med til at gøre Mukhtar god ved at skabe rum til ham. 

Central midtbane: Christian Nørgaard, Brøndby IF
Matchvinderen fra derbyet mod FC København er en af de bedste midtbanespillere i Superligaen, og han banker efterhånden på til det danske landshold. Christian Nørgaard falder ikke i øjnene på grund af alle de spektakulære ting, han laver i løbet af en fodboldkamp, men han binder Brøndby-holdet fantastisk sammen. Der er ingen tvivl om, at Chrisitan Nørgaard er den allerførste, Alexander Zorniger skriver på holdkortet. 

Venstre midtbane: Christian "Greko" Jakobsen
Den tidligere Brøndby-spiller har fundet sin plads under Claus Nørgaard i SønderjyskE. Han er en farlig kontraspiller, og Christian "Greko" Jakobsen evner både at score og sætte sine holdkammerater i scene. Hvis man tog "Greko" ud af ligningen, ville SønderjyskE mangle 10 af de 28 mål i denne sæson. 

Angriber: Emiliano Marcondes, FC Nordsjælland
Efterårets helt store profil i Superligaen har leveret en af de bedste halvsæsoner i mange år i dansk fodbold. Emiliano Marcondes kan lidt af det hele, og han kan først og fremmest lave mål. Fire scoringer og et oplæg blev det til for Marcondes i november, og han er nu topscorer i Superligaen og den spiller, der har scoret flest Superliga-mål for FC Nordsjælland i historien. Der må sidde nogle i Brentford FC og gnide sig i hænderne.

Angriber: Teemu Pukki, Brøndby IF
Overordnet har Teemu Pukki været rigtig dårlig i denne sæson, og han lagde også skidt ud i november med en ringe præstation mod FC København, men så var det som om, at den finske angriber genfandt selvtilliden. Mod FC Nordsjælland lavede han hattrick, og han kom også på tavlen mod Silkeborg IF. På finsk hedder julemanden "joulupukki", så måske giver det i virkeligheden meget god mening, at Brøndby-angriberen virker flyvende frem mod juletid. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.