Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-powerranking: To og tre mødes på søndag

Det er slut med at vurdere Superliga-holdene ud fra to måneder gamle kampe og spillerindkøb, vi endnu ikke har set i tællende opgør. Første runde af forårets Superliga, sæsonens 20. i alt, blev afviklet sidste weekend og gav os masser af viden og indtryk. Nu iler vi videre med den 21.

1: Brøndby IF (1)
Seneste 5 kampe: V-V-V-U-V

Intet dansk hold har set mere overbevisende ud i 2018 end Brøndby. Lyngby var en svag modstander i Superliga-premieren, men Brøndby udnyttede til fulde mulighederne og vandt en sikker sejr, der kunne have været endnu større. Mod AaB er Johan Larsson i karantæne, hvilket giver Svenn Crone en sjælden chance for at spille favoritpladsen.

2: FC Midtjylland (2)
Seneste 5 kampe: V-V-V-V-V

Til tider var FC Midtjylland på hælene mod AC Horsens, men takket været en hårdt kæmpende defensiv og fine offensive præstationer af blandt andre Gustav Wikheim og Mikkel Duelund fik topholdet tre point i forårsåbneren. Det var en indikator på, at holdet er kommet nogenlunde ud af januars transferaktivitet, men vi får flere svar søndag mod FCK.

3: FC København (4)
Seneste 5 kampe: T-V-T-U-V

4-3, 2-3, 3-1, 3-1, 3-1 og 5-3. De seks seneste resultater, alle med FC København nævnt først, viser, at der bliver lavet mange mål, når FCK og FCM møder hinanden, og med fem sejre i seks kampe har københavnerne overtaget før søndagens brag. Men 5-1 over Randers skjuler ikke, at FCK langt fra er i sin bedste udgave, og spillerne kan have trætte ben efter Atlético-kampen.

4: FC Nordsjælland (3)
Seneste 5 kampe: T-V-V-V-T

"Da først jeg ophævede min kontrakt, stod han nærmest hjemme i min stue et par timer efter," sagde Mikkel Rygaard i denne uge til bold.dk om Kasper Hjulmand, og man forstår, hvorfor FC Nordsjælland-træneren gerne ville have den tidligere Lyngby-spiller. Rygaards teknik og intelligens passer godt til kunstgræsset og filosofien i Farum – hans mulige debut mod OB er en af weekendens mest interessante historier. FCN mangler dog Mads ”Mini” Pedersen, Magnus Kofod og Jonathan Amon på grund af skader.

5: OB (7)
Seneste 5 kampe: U-V-T-T-V

Mod FC Nordsjælland fredag aften i Farum mangler OB på grund af skader Nicklas Helenius og Ryan Johnson Laursen, men efter premieren mod Helsingør er der så meget overskud blandt fynboerne, at de snildt kan undvære et par mand. Anders K. Jacobsen viste i sidste weekend, at han i form er blandt ligaens bedste afsluttere. Kan han holde formen denne gang?

6: Horsens (8)
Seneste 5 kampe: U-T-U-V-T

Nu er kun FC Midtjylland og Brøndby i denne sæson ubesejret på hjemmebane. Horsens’ fine stime røg mod topholdet fra Herning i forårets første kamp, men der var gode ting at tage med alligevel. Store dele af opgøret styrede Horsens med den fysik og de dødbolde, vi lærte så godt at kende i 2017.

7: AaB (5)
Seneste 5 kampe: T-V-V-U-T

Allan Gaarde har talt om, at man i Nordjylland ikke skal lægge for meget pres på Kasper Kusk for tidligt, men hans comeback mod Silkeborg var godt og lovende. Til gengæld var der andre problemer på AaB-holdet, blandt andet i defensiven.

8: SønderjyskE
Seneste 5 kampe: V-V-T-T-V

Hvad skal man snart mene om SønderjyskE’s hjemmebane i Haderslev? I denne sæson har holdet slået FC København med 3-0 og senest FC Nordsjælland med 2-1, men det er også den eneste udebane, Helsingør har vundet på. Så hjemmebanen er ligesom resten af SønderjyskE’s udtryk: Ustabilt.

9: AGF (10)
Seneste 5 kampe: V-T-U-U-V

Det havde været typisk AGF, hvis en acceptabel afslutning på efteråret og gode vibrationer i optakten blev forvandlet til en træls Superliga-start. Det skete ikke. For første gang siden 1999 vandt AGF en forårspremiere, og det endda med en solid præstation i Hobro. Det skal følges op mandag mod SønderjyskE.

10: Silkeborg (11)
Seneste 5 kampe: T-T-V-V-V

Det helt store spørgsmål før forårspremieren var, om Silkeborg kunne erstatte profilen Robert Skov. Den slags må man aldrig drage en konklusion på efter én kamp, men forsøget kunne ikke være indledt bedre end med 3-2-sejren over AaB, hvor nyindkøbet Vladimir Rodic scorede og lagde op til mål.

11: Hobro IK (6)
Seneste 5 kampe: V-T-U-T-T

Pål Alexander Kirkevold holdt op med at score mål sidst i oktober, og siden har Hobro tabt fire af seks kampe. Målscoringen kan være et problem, for hvem skal sparke bolden ind, når den norske topscorer svigter? Angrebsmakkeren Quincy Antipas er, trods seks mål i år, ingen pålidelig målscorer, på fløjen er Martin Mikkelsen mere oplægger end afslutter, Danny Olsen har ikke scoret i denne sæson, og Vito Hammershøy-Mistrati har aldrig scoret for Hobro.

12: FC Helsingør (12)
Seneste 5 kampe: T-T-U-V-T

I sidste uge antydede vi, at FC Helsingørs vinterindkøb var lottokuponer. Premieren mod OB overbeviste ikke om, at der var gevinst på dem. Nederlaget i Odense var bekymrende af flere årsager. Siden begyndelsen af oktober havde oprykkerne maksimalt lukket to mål ind i en kamp, og det var kun sket én gang. Derfor er et 6-1-nederlag ikke måden, man ønsker at åbne et forår på.

13: Randers (13)
Seneste 5 kampe: V-T-T-T-T

Efterretningerne fra træningskampene gik på, at Randers havde forbedret spillet, og indledningen på premieren mod FC København var lovende. Men da Hannes Halldórsson droppede til 1-0, faldt holdet helt sammen og tillod FCK nemmer chancer og mål, samtidig med, at angrebet med Jakob Johansson og Marcus Mølvadgaard intet fyldte. Lige nu er spørgsmålet, hvem der tager ansvaret for mentalt at rejse Randers.

14: Lyngby (14)
Seneste 5 kampe: T-T-T-T-T

”Søndag var der nogle fodboldspillere, som spiller herude i Kongens Lyngby, der vandt nogle hjerter,” sagde Lyngby-træner Thomas Nørgaard efter 3-1-nederlaget til Brøndby, og det er rigtigt, at man kun kan have sympati for Lyngby-spillerne og deres situation frem til kampen, men spillemæssigt var holdet ikke i nærheden af at kunne matche Brøndby. Klubbens eksistens er sikret, nu skal holdet til at hente point, så Superliga-overlevelsen bliver det samme.

20. runde
AC Horsens-FC Midtjylland 0-2
Silkeborg-AaB 3-2
FC København-Randers 5-1
OB-FC Helsingør 6-1
SønderjyskE-FC Nordsjælland 2-1
Lyngby-Brøndby 1-3
Hobro-AGF 0-1

21. runde
FC Nordsjælland-OB
Silkeborg-Lyngby
FC Helsingør-AC Horsens
Randers-Hobro
FC Midtjylland-FC København
AaB-Brøndby
AGF-SønderjyskE