Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-træner overrasket over Liverpool-keeper

FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand havde i sin tid i Bundesliga-klubben Mainz ikke forestillet sig, at Loris Karius ville ende som førstekeeper i en storklub som Liverpool.

Bragt i Tipsbladet 30. marts
Det var kun i Kasper Hjulmands 21. og sidste Bundesliga-kamp i spidsen for Mainz, at han ikke havde Liverpools nuværende keeper Loris Karius på mål – en kamp der i øvrigt blev tabt 4-2 til Jürgen Klopps Dortmund, og hvor målmandsskiftet skyldtes et rødt kort til Karius i den foregående runde mod Hertha Berlin – så han kender den nu 24-årige målmand godt.

”Det gode ved ham var jo, at han havde været tidligt ude. Han var en af de få tyske spillere, der var rejst ud som ung, hvor han jo faktisk tog til Manchester City [fra han var 16, til han blev 18, og hvor han spillede for klubbens ungdomshold], før han så kom hjem igen.”

”Så det var en ung mand med noget erfaring, og jeg vil betegne ham som en rigtig kampspiller. Han skulle presses meget i hverdagen, og egentlig syntes jeg, at der var et større talent i truppen i Robin Zentner, som står nu, men som dengang lige var kommet op fra U/19. Men Loris var altså en fantastisk kampspiller. Han elsker simpelt hen at være inde på den bane, og han stod bedre i kampene, end jeg vurderede ham til i løbet af træningerne. Han var der, han blev aldrig nervøs, og mentalt var han utroligt stærkt.”

”Men dengang i Mainz stod det ikke skrevet i sol, måne og stjerner for mig, at han ville havne i en storklub som Liverpool, så det tager jeg bare hatten af for. Han har en fantastisk mental styrke, og han har ikke ladet sig påvirke af de slag, han har fået. Målmandsmæssigt er han også kommet godt efter det. Dengang syntes jeg, at hans spil med fødderne var lidt for dårligt, og at han var lidt for meget på flade fødder, men jeg kan se, at han har udviklet det rigtig fint, uden at det nogensinde bliver hans styrke.”

”Hans store styrke er, at han ikke lader sig påvirke af omgivelserne. Han elsker at være inde på den bane der, han elsker kampene, og han elsker, når det bliver stort. Det er hans største plus. Og så er han i øvrigt også en kanon fyr,” siger Kasper Hjulmand om en tidligere spiller.

Men han kigger stadig mest ned i den anden ende af banen, når han skal inspirere målmændene i FC Nordsjælland.

”Ja, vi har sammensat et potpourri til vores målmænd af Edersons igangsætninger og det samme med Ter Stegen. De to er fantastiske at se, og de kan med både højre og med venstre. Når man kan sparke så langt og så præcist, så har man nogle kæmpestore fordele, og alle, der syntes, at det var mærkeligt, at Guardiola tog Joe Hart af holdet, har nu set, at det er det her, der skal til, for at den type spil kan fungere. For hvis man ikke har en målmand, der kan spille, så kan du blive sat under pres,” siger FC Nordsjællands cheftræner.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.