Bedst og værst: Danske offensivprofiler på glatis i Samara
Foto: Getty Images
VM

Bedst og værst: Danske offensivprofiler på glatis i Samara

Tipsbladet.dk zoomer ind på VM-kampen mellem Danmark og Australien.

Danmark - Australien 1-1 (1-1)

1-0 Christian Eriksen (7.)

1-1 Mile Jedinak (str.) (38.)

Kampens bedste:

Danmark:
Defensiven fungerede igen glimrende for Danmark. Andreas Christensen kom i vejen for meget og var stensikker i sit pasningsspil, og Henrik Dalsgaard gjorde det rigtig godt på højre back. Det var dog Simon Kjær, der stod stærkest i billedet. Den danske anfører havde nok at se til, men han bevarede roen og spillede med stor autoritet. Simon Kjær er med årene blevet markant mere stabil i sit spil og er en midstopper i international klasse.  

Australien
Det var ganske glimrende, hvad Australien diskede op med, og det gjaldt ikke mindst Tim Rogic. Celtic-spilleren er en af de bærende kræfter for The Socceroos, og flere gange gjorde han livet surt for danskerne med nogle skarpe driblinger på den sidste tredjedel af banen. Rogic var god til at finde mellemrummene, og han havde givetvis luret på, at Danmark i den forbindelse manglede William Kvist. Flot kamp af Tom Rogic. 

Kampens værste:
Det her er ikke ugerne, hvor Yussuf Poulsen og det nye VAR-system bliver gode venner. For anden landskamp i træk blev RB Leipzig-spilleren fældet af videodommersystemet, der opsnappede et straffespark begået af offensivspilleren, og denne gang kostede det ved kasse ét. I dagens tilfælde var der tale om et tvivlsomt et af slagsen, men det blev ikke Poulsens eftermiddag i Samara. Offensivt var det ikke meget, der lykkedes for matchvinderen fra Peru-kampen, og efter en time blev han pillet ud. Mod Frankrig på tirsdag afsoner Poulsen karantæne. På den anden kant leverede Pione Sisto endnu en gang en skidt indsats i rødt og hvidt. Hvor lang er hans snor, Åge Hareide? 

Kampens detalje:
Nicolai Jørgensen har fået en del hug på det seneste og især i kølvandet på Peru-kampen, men man måtte løfte på hatten for den danske spidsangriber, da han assisterede Christian Eriksen ved 1-0-scoringen. Feyenoord-profilen diskede op med en smuk aflevering bagom sig selv til landsholdets største stjerne, der kvitterede ved at hamre Danmark foran. En klar kandidat til VM's hidtil bedste assist blev leveret af Nicolai Jørgensen, der for en stund lukkede munden på kritikerne.