Bedst og værst: Uruguay fik endelig stjerneangriber på tavlen

Rødt kort - Igor Smolnikov (36')
3-0 Edison Cavani (90')

Kampens bedste:

Uruguay:

Uruguay har maksimumpoint efter de første tre kampe og er dermed videre til ottendedelsfinalerne som nummer ét i Gruppe A. Uruguayerne mangler fortsat at score et mål i åbent spil, men defensiven har været bundsolid i alle tre kampe, hvor Uruguay slet ikke har indkasseret mål. Kampen mod Rusland var ingen undtagelse. Diego Godin brillierede igen i den uruguayanske forsvarskæde, men landstræner Oscar Tabarez må også glæde sig over, at Edison Cavani efter mange anstrengelser (endelig) kom på tavlen til sidst.

Rusland:

Rusland var ringe i den første halvleg, men spillede sig op i anden halvleg, selvom de var en mand i undertal. Forsvarsfejlene blev minimeret, og det skyldes i høj grad, at 38-årige Sergey Ignashevich fik styr på sine tropper i defensiven. Godkendt kamp af CSKA Moskva-midtstopperen blandt mange anonyme præstationer på det russiske landshold.

Kampens værste:

Rusland var hurtigt nede med 2-0 i første halvleg, men på et tidspunkt hvor det var vigtigt at holde hovedet koldt, lod Igor Smolnikov sit hold i stikken. Efter at have modtaget sin første advarsel efter 27 minutter skulle han nemlig kun bruge ni minutter mere, før at han på tåbelig vis nedlagde Diego Laxalt uden at være i nærheden af bolden. Zenit-backen er dermed heller ikke til rådighed i ottendedelsfinalen.

Kampens detalje:

Uruguay ville bare vinde den her kamp mere end russerne, og det viste Nahitan Nandez med al tydelighed på et tidspunkt i anden halvleg. Højrekanten mistede bolden i en duel, men forsøgte efterfølgende ivrigt at tackle bolden med hovedet, mens han lå ned. Det er altså dedikeret.