Video : Tipsbladet
Superliga

Dominik Kaiser i nye klæder: Det er en chance for at vinde trofæer

Når Brøndby IF mandag aften går på banen til et møde mod Randers FC, er det med tyske Dominik Kaiser på holdet.

Det var en langvarig flirt, men til sidst fik Brøndby-træner Alexander Zorniger sin drømmespiller.

Denne sommer skrev den tyske midtbanespiller Dominik Kaiser under på en toårig aftale med Brøndby IF, og dermed fik zorniger noget ud af sit store arbejde for at rekruttere den tyske midtbanespilller.

Tipsbladet.dk tog inden den mulige debut mod Randers en snak om løst og fast med Dominik Kaiser.

Nu er du endelig i Danmark. Hvorfor skiftede du til Brøndby?

- Det var en beslutning, der har været lang tid undervejs, for jeg vidste, at jeg skulle skifte klub denne sommer. Der var nogle muligheder i Tyskland og andre lande, men jeg kendte også til Brøndbys interesse. Jeg kender træneren, og jeg havde også et godt møde med Troels Bech. To gange har jeg været i København og Brøndby, og jeg har følt mig godt tilpas her. Jeg er meget glad for at skifte til Brøndby. Vi har et godt hold, et ungt hold, hvor man kan opnå meget.

- Brøndby er for mig en chance for at vinde trofæer, og det var en stor del af min beslutning. I andre lande ville det ikke være muligt at skifte til en top tre-klub, for ligaerne i Italien, Spanien, Tyskland, England er for gode. Havde jeg besluttet at spille der, ville det være en bundklub eller en klub i den næstbedste række, men her i København spiller jeg i en af topklubberne i Danmark og har muligheden for at vinde trofæer, og det er jeg glad for at være en del af.

Hvor meget arbejde har Zorniger lavet for at få dig til?

- Jeg vidste godt, at han var interesseret og ville have mig, og vi havde og har et fanastisk forhold, fordi vi havde en utrolig succesfuld tid i Leipzig sammen. Vi var i kontakt, men han vidste også, at der var andre muligheder for mig, og at det ikke var sikkert, at jeg ville tage til Brøndby. Han forsøgte at give mig en god fornemmelse af klubben, og jeg havde også en god fornemmelse, da jeg kom her. Nu har jeg en fantastisk følelse, og jeg er sikker på, at jeg får en succesfuld tid.

Du kan spille lidt over det hele på midtbanen. Hvor er du mest tilpas?

- Jeg foretrækker den centrale del af midtbanen - jeg er komfortabel der. I begyndelsen var jeg mere den defensive midtbane, men det ændrede sig lidt, og de sidste år i Leipzig spillede jeg mere på 8'eren eller 10'eren. Zorniger ændrede min plads, og så begyndte jeg at score lidt også. Det var en god tid. Nu er jeg mere offensiv i mit spil, men jeg tror i det her system, at jeg kan spille alle fire positioner på midtbanen. Men jeg ved altså ikke, hvor jeg kommer til at spille. Det skal træneren beslutte.

Hvordan er du som type på et hold?

- Jeg er en holdspiller. Jeg var seks år i Leipzig, og jeg udviklede mig meget. Vi spillede i fjerde division, da jeg kom til Leipzig. Jeg havde meget ansvar, og jeg var anfører i tre år. Her i Brøndby vil jeg være en spiller, der hjælper de unge. Det er en del af mit spil, at jeg vil være en leder, men til sidst er det vigtigste at levere på banen som hold. Kun når holdet spiller godt, er man som individuel spiller i stand til at spille godt. Jeg er sikker på at fansene kommer til at se mange gode kampe fra os.

Du har ikke spillet meget det sidste års tid. Hvordan er din form?

- Det var en skuffende sæson for mig sidste år, og så var der seks ugers pause uden fodbold. Derefter tog jeg direkte til træningslejren i Østrig, og det var ret hårdt. Jeg har nok brug for en uge eller to mere med højntens træning for at spille den her type fodbold i 90 minutter eller mere. Det er intensivt og en anden stil, end den vi har spillet de sidste par år i Leipzig, hvor vi havde bolden mere. Vi har en god fysisk træner her, så jeg bliver nok hurtigt helt fit.

Er det nemmere at komme ind på et hold, når du kender træneren og spillestilen, og der er mange landsmænd i omklædningsrummet?

- Man bliver hurtigt en del af holdet, ja. Det er nemt at komme ind i gruppen, for spillerne, der har været her i lang tid, hjælper mig. Det er ikke kun tyskerne. Danskere, svenskere og de andre. Det er nemt at blive en del af gruppen.

Din drøm, er det at løfte trofæer her?

- Selvfølgelig er det en drøm. Som spiller vil man spille, det er det første, og den følelse havde jeg ikke i sidste sæson, for jeg spillede ikke så ofte. Man vil jo vise, hvad man kan. Den anden del er, at man vil vinde alle kampe, og gør man det, er man i stand til at vinde trofæer, og det er et mål for mig her i Brøndby.

Det sluttede ret skuffende for holdet sidste år. Har du kunnet mærke det på holdet i opstarten?

- De sidste kampe er blevet analyseret. Jeg var selv på stadion og så kampen mod Midtjylland, hvor de tabte 0-1. Det var en svær tid for truppen og staben, for der var en stor chance for at vinde titlen, men nu har jeg en følelse af, at alle er fokuserede på næste sæson, og jeg er sikker på, at vi har en chance for at være et af topholdene i ligaen. Så har man en chance for at vinde trofæet. Vi må se, hvordan vi starter. Jeg er sikker på, vi er i god form, og jeg tror, vi vinder første kamp.

Du taler ret godt engelsk. Er det en god skolegang, der betaler sig?

- Ja, det er kun mit skoleengelsk, men faktisk studerer min kæreste engelsk, så hun er lidt min lærer. De sidste to uger har været virkelig gode for mig her i Brøndby - i omklædningsrummet, eller når vi spiser, skal man tale engelsk, og mit sprog bliver bedre og bedre og mere flydende. Jeg er meget glad. Det er første gang, jeg spiller og bor uden for Tyskland, og en del af det at være i udlandet er at tale et andet sprog. Jeg ved ikke, om jeg skal noget med det danske sprog dog - det er måske for svært for mig.

Du kan da lære det af Benedikt Röcker (der går til danskundervisning).

- Ja, det hørte jeg godt. Det kunne være dejligt at bestille på dansk på en restaurant eller smalltalke med venner på dansk.

Rejser familien med dig til Danmark?

- Min kæreste kommer med mig.

Hvor bor du?

- Jeg bor i en møbleret lejlighed. Det er en dejlig lejlighed i midten af byen - der er kun ét problem, og det er parkering. Vi bor der i de næste par uger, og så er jeg sikker på, at vi beslutter, hvor vi skal bo. Vi har to lejligheder, vi kan lide, og vi vælger en af dem.

Det handler vel også hurtigt om at få hjemligheden, så man føler sig tilpas?

- Præcis. Jeg tager hurtigt en beslutning om, hvor vi skal flytte ind, så det er fuldt fokus på fodbold og Brøndby.

Har Dominik Kaiser en hemmelig?

- Jeg ved ikke, om det er en hemmelighed, men jeg elsker pizza, for ofte er jeg på ferie i Italien. Det er nemt at spise godt i København, men man skal også passe lidt på. Det er farligt, for der er mange gode restauranter i alle hjørner af byen. Mange forskellige. Det nyder jeg, men jeg ved også, at jeg skal passe på.

Maden er noget anderledes end i Tyskland, eller hvordan ser du det?

- Ja, den er lidt anderledes - her man kan vælge fra forskellige dele. Der er en del, der fokuserer på sundhed, og så er der den anden del.

Hvis man vælger den anden del, skal man passe på vægten, skal man ikke?

- Jo, ellers kommer trænerne efter mig.