Video : Tipsbladet
Superliga

OB-trup er næsten pæredansk: Er nok lidt konservative på nogle områder

OB's trup er pæredansk med en enkelt nordmand i målet. Er det tilfældigt eller et bevidst valg? Sportsdirektør Jesper Hansen forklarer her.

Man kan sige meget om OB, men noget multikulti-hold er det ikke.

Søndag skrev Brøndby IF ifølge danskfodbold.com Superliga-historie, da de blå-gule blev den første klub til at have udlændinge på ti ud af 11 pladser i startopstillingen. Få timer forinden gik OB på banen mod SønderjyskE med 10 danskere i startopstillingen, og 17 ud af 18 i selve kamptruppen har et dansk pas. 

Yao Dieudonne fra Elfenbenskysten er vendt tilbage til klubben efter et lejeophold i Vendsyssel FF, men man kan diskutere, om han skal regnes med som en del af førsteholdstruppen. Hvis man lader være med det, er der kun én udlænding i hele OB-truppen - nordmanden Sten Grytebust.

Det er alligevel bemærkelsesværdigt, men det er som sådan ikke en bevidst strategi, lyder det fra fynboernes sportsdirektør Jesper Hansen. Han medgiver dog, at det heller ikke er en ren tilfældighed.

- Vi scouter rigtig mange spillere, og vores scout, Ole Nielsen, har et rigtig stort netværk – blandt andet i kraft af, at han også arbejder for Everton. Vi bliver tilbudt mange, mange spillere, og vi vurderer dem alle grundigt, og så er det rigtigt, at vi nok er lidt konservative på nogle områder, siger Jesper Hansen til tipsbladet.dk.

Selv når OB rent faktisk henter en udlænding, som ikke er fra Skandinavien, er det ikke sjældent en spiller med stor kendskab til Danmark. I den forbindelse kan man blandt andre fremhæve Izunna Uzochukwu og Joao Pereira. 

- Den helt store fordel er, at spillerne er lette at integrere, og det er selvfølgelig et vigtigt parameter. Men vi har bestemt ikke noget imod at tage nogle chancer, og jeg synes også, vi er ved at være der som klub, hvor vi kan tillade os det, siger Jesper Hansen og uddyber:

- Det er vigtigt at skabe et solidt fundament og en kultur, og det har vi valgt at gøre ved at satse på nogle af vores unge talenter og have en masse danske spillere. Den proces har især Kent Nielsen bidraget rigtig fint til, og vi er på et godt stadie lige nu. Derfor vil vi også være mere tilbøjelige til at hive nogle afrikanere og sydamerikanere ind, men det har aldrig været et krav for os, at det hellere må være en dansker eller europæer frem for eksempelvis en sydamerikaner.

Kan det ikke også være givtigt for en klub og en spillertrup at få lidt andre kulturer og typer ind?

- Jo, bestemt. Men det vigtigste er, at vi rammer rigtigt, og faktum er, at vi i ved, hvad vi får, når vi går ud og henter en dansk spiller. Og så er der også noget økonomi i det, som vi skal tage hensyn til, men der er jo også den mulighed, at vi får en usleben diamant fra Afrika, og det er vi ikke bange for at gribe ud efter, hvis muligheden byder sig, siger Jesper Hansen.

OB har varslet, at man jagter to-tre nye spillere, inden transfervinduet lukker.