Video : Tipsbladet
Landshold

Optakt: Danmark - Østrig

Begge hold er ramt af afbud blandt profilerne. Kommer det til at gå ud over kvaliteten i Herning tirsdag aften?

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 20.45
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Ola Hobber Nilsen (Norge)
På TV: Kanal 5
Hashtag: #danøst #denaus

Holdnyt:
Danmark:
Det var ikke berusende at se Danmark spille 0-0 mod Irland lørdag aften, men resultatet var mere konstruktivt for landsholdet, end kampens to timer var for landets seere.

Dels holdt det liv i den lidt kunstige antagelse, at landsholdet (fraset straffesparkskonkurrence og vikarerne i Slovakiet) ikke har tabt i nu 21 kampe, dels ligger Danmark nummer ét i sin Nations League-pulje.

Der er ét point ned til Wales, og tre til Irland. Dermed kan landsholdet nøjes med endnu en sejr og en uafgjort, og så vil førstepladsen i gruppen være sikret. Det betyder i så fald oprykning til League A og kampe mod lande som Spanien, Tyskland og Frankrig.

Til kampen mod Østrig må landstræner Åge Hareide selvsagt fortsat se bort fra Christian Eriksen og Viktor Fischer, der er skadet og ikke udtaget til truppen. Desuden har Thomas Delaney, Andreas Cornelius og Lasse Schöne forladt landsholdslejren efter Irland-kampen og er blevet erstattet af Christian Nørgaard og Kenneth Zohore.

Hareide har desuden lovet spilletid til folk som Pierre Emile Højbjerg, Jannik Vestergaard og Lukas Lerager. De to førstnævnte er endda blevet varslet en startplads af landstræneren.

Østrig:
Det har været et udmærket 2018 for Østrig, der har vundet seks kampe og kun tabt til Brasiliens stjerner og, lidt mere skuffende, til Bosnien-Hercegovina. Blandt de besejrede modstandere er VM-kvartfinalisterne Sverige og Rusland samt ikke mindst den store nabo Tyskland.

Senest lykkedes østrigerne i fredags med noget, Danmark ikke formåede lørdag: at slå et hold fra den irske ø. Nordirland måtte tage hjem fra Wien med et 0-1-nederlag på anfører Marko Arnautovic’ mål.

Netop Arnautovic er faktisk lidt af en sjældenhed i den østrigske trup, idet han til daglig er på kontrakt i Premier League. Langt de fleste af hans holdkammerater spiller i en af Bundesliga’erne i Tyskland eller Østrig.

Til gengæld behøver Danmark ikke bekymre sig om West Ham-angriberen, da han har trukket sig fra truppen forud for testkampen i Herning. Det samme gælder profiler som David Alaba og Julian Baumgartlinger.

Karantæne:
Danmark: Ingen
Østrig: Ingen

Bud på startopstillinger:
Danmark (4-3-3): Schmeichel – Dalsgaard, Kjær, Vestergaard, Stryger – Højbjerg, Christensen, Lerager – Poulsen, Dolberg, Sisto

Østrig (4-4-2): Lindner – Lainer, Hinteregger, Prödl, Ulmer – Lazaro, Zulj, Ilsanker, Kainz – Sabitzer, Burgstaller

Profilen:
Det er to år, siden Pierre Emile Højbjerg senest spillede for det danske landshold, men nu er han ifølge Åge Hareide klar til at starte inde igen. Han har trænet godt i den seneste uge, mener landstræneren, og med Christian Eriksens og Thomas Delaneys fravær er der en plads fri på midtbanen.

Vidste du, at..:
Christian Eriksen landsholdsdebuterede i 2010 mod Østrig. Han var Danmarks eneste debutant, men til gengæld spillede flere spillere deres (foreløbig) sidste landskamp: Leon Jessen, Michael Lumb, Søren Rieks, Rajko Lekic og Peter Nymann.

Dom:
Begge hold er ramt af flere afbud fra normale profiler, så vi skal måske forvente, at niveauet og det indbyrdes sammenspil kommer til at lide. Til gengæld kan det være, at holdenes forsvar heller ikke forsvarer sig så godt, så der kommer flere scoringer end i Dublin lørdag aften.

Herfra er forventningen, at Danmark vinder 1-0 i en til tider rodet venskabskamp med mange marginalspillere på banen.

Tidligere indbyrdes kampe og form: