Tidligere Superliga-spillers søn skifter til Brøndby
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Tidligere Superliga-spillers søn skifter til Brøndby

Viborg FF mister talentet Frederik Pedersen til Brøndby. Han er søn af assistenttræner Ralf Pedersen.

Han er søn af den tidligere Viborg-forsvarer og nuværende assistenttræner i VFF Ralf Pedersen, men i næste uge er den bare 16-årige offensivspiller ikke længere en del af Viborgs ungdomsafdeling.

Frederik Pedersen skifter nemlig til Brøndby IF.

Søndag flytter han til Sjælland, og mandag starter han i fodboldklubben og på Brøndby Idrætsefterskole, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

- Det var svært at træffe valget om et skifte. Jeg har været rigtig glad for at være i Viborg FF, hvor jeg har spillet siden U13. Men jeg vil også gerne prøve noget nyt, og Brøndby er en større klub med flere ressourcer. Og så kan jeg samtidig komme til at spille i ligaen (landets bedste ungdomsrække, red.). Det vil udvikle mig endnu mere, siger Frederik Pedersen til Viborg Stifts Folkeblad om skiftet.


Ralf Pedersen i aktion for Viborg FF. Foto Lars Rønbøg/Getty Images

Viborg-direktør Morten Jensen bekræfter, at Frederik Pedersen har valgt at forlade Viborgs ungdomsafdeling. Spilleren, der tidligere har prøvetrænet i Stoke, var ikke på en ungdomsaftale, så han kan rykke til Brøndby med det samme, og klubberne har altså ikke skullet finde en aftale, fordi Viborg ikke have låst spilleren med en kontrakt.

Dermed går han i fodsporene på flere Viborg-talenter, der er skiftet væk fra klubben, inden de har været aktuelle for førsteholdet. Senest var det angriber Oliver Haurits, der nu er på kontrakt i Silkeborg IF - han nåede fire indskiftninger for Viborg i ligaregi, inden han skiftede.

Ralf Pedersen er som nævnt assistenttræner i Viborg, som han spillede 194 Superliga-kampe for. I alt nåede Ralf Pedersen 284 kampe i dansk fodbolds bedste række.

I Brøndby skal Frederik Pedersen i første omgang være en del af klubbens ungdomsarbejde og spille på klubbens U17 ligahold.