Joaquin scorede på hjørne i Betis-kollaps

Real Betis smed en 2-0-føring på hjemmebane mod Valencia og måtte nøjes med 2-2 i det første af to semifinaleopgør i Copa del Rey. Daniel Wass blev skiftet ind i slutfasen.

Onsdag delte Barcelona og Real Madrid med 1-1 i den første Copa del Rey-semifinale, og torsdag aften tog Real Betis og Valencia hul på deres kamp om en finaleplads.

Den første semifinale blev spillet på Betis’ hjemmebane i Sevilla. Gæsterne fra Valencia havde ikke danske Daniel Wass på banen fra start, efter han ellers spillede samtlige 90 minutter i weekendens 2-2-resultat på Camp Nou.

Opgøret startede intenst og nervøst. Valencia trak sig tilbage på banen og gav initiativet til Betis, der dog ikke virkede til at ville risikere for meget i indledningen og sjældent kom til farlige forsøg.

Gæsterne var faktisk tættest på at tage føringen efter en lille time, da Rodrigo Joel Robles i Betis-målet. I første halvlegs sidste minut tog hjemmeholdet føringen, da Loren headede bolden i kassen efter et hjørnespark til pausestillingen 1-0.

Små ti minutter efter pausen fordoblede Betis føringen på meget besynderlig vis. Joaquins indadskruede hjørnespark tog fusen på Valencia-keeper Domenech og krydsede målstregen, før den spansk målmand kunne nå at parere bolden væk.

Valencia overkom dog den kolde spand vand i hovedet og leverede en flot afslutning på kampen. Med 20 minutter tilbage reducere russiske Denis Cheryshev på oplæg af Kevin Gameiro, og i to minutters overtid blev Gameiro selv den store helt, da han satte sidste fod på bolden efter et flot oplæg af Rodrigo til slutresultatet 2-2.

Daniel Wass blev sendt på banen i det 78. minut, og han var altså med til at skaffe Valencia et fremragende udgangspunkt til returopgøret.