Video : Tipsbladet
1. division

Silkeborg vil i Superligaen: Dumt at sige andet

Superliga-nedrykkerne fra Silkeborg håber og tror på, at holdet kan komme tilbage i Superligaen.

I den kommende weekend er det ikke kun Superliga, der er på menuen. Dansk fodbolds næstbedste række vender også tilbage.

Her kæmper en del klubber i toppen af rækken for at komme med op i Superligaen, og lige nu ligger Viborg godt til i forhold til den ene direkte oprykningsplads, der er på spil. Fire point efter Viborg ligger Silkeborg som rækkens nummer to.

Og netop SIF, der er Superliga-nedrykker, har ambitioner om at komme direkte tilbage i det bedste selskab. Hvor FC Helsingør og Lyngby Boldklub, som var de to andre Superliga-nedrykkere, ligger i bunden af rækken og kommer til at have som mål at undgå at rykke ud af den næstbedste række, vil SIF tilbage i den bedste allerede i dette forår.

Det fortæller cheftræner Michael Hansen til TV Midtvest.

- Vores målsætning er at rykke op. Det ville være dumt at sige andet. Vi ligger til at kunne kæmpe med om førstepladsen. Vi ligger i hvert fald til at bliver nummer to eller tre - alt andet vil være en stor skuffelse, en fiasko nærmest, siger Michael Hansen.

Nummer og tre skal spille playoff mod hold fra Superligaen om billetter til Superligaen næste år. Det vil være vigtigt at være i Superligaen næste år, da man skærer ligaen fra 14 til 12 hold fra 2020/2021-sæsonen. Dermed er det i næste sæson kun én oprykningsplads.

SIF åbner foråret med en kamp mod FC Roskilde på banen i Silkeborg.