FCM pligtsejrede mod hårdt kæmpende Kolding IF

De danske mestre vandt med 2-0 i Kolding, og dermed er de klar til semifinalen i Sydbank Pokalen.

Stemningen var god på stadion i Kolding onsdag aften, da mere end 6000 tilskuere så de danske mestre fra FC Midtjylland slå et godt fightende hjemmehold fra Kolding IF ud i kvartfinalen af Sydbank Pokalen med en 2-0-sejr.

Værterne startede godt med at lægge et friskt pres på midtjyderne, som stillede med et stærkt mandskab trods den på papiret beskedne modstander fra 2. division. Det betød også, at der var plads til kontrastød for gæsterne, og efter et lille kvarter bød det på en friløber til Mayron George.

Costaricaneren havde frit løb fra midten, men Kolding-keeper Jens Rinke kunne let redde en sløj afslutning fra Midtjylland-angriberen. Langsomt overtog favoritterne det meste af initiativet og efter 21 minutter bragte Gustav Wikheim gæsterne foran.

Få minutter senere burde det være blevet 2-0 til mestrene, men igen svigtede Mayron George foran mål. I stedet kunne det let være blevet 1-1, men Jesper Hansen diskede op med en fantastisk redning på en fin afslutning fra Kolding-profil Kristian Kirkegaard efter et godt angreb.

Kampen levede til pausen, hvor hjemmeholdet fortsat øjnede overraskelsen, men de drømme brast kort inde i anden halvleg. Efter lidt tumult midt på banen kom Awer Mabil fri på højrekanten, og et præcist indlæg fandt udskældte George, som ikke kunne undgå at score.

Koldinggenserne forsøgte alt, hvad de kunne for at angribe FC Midtjylland-defensiven, men især Alexander Scholz var en klippe for gæsterne. Selv havde Ulvene et par kontramuligheder, men kampen var afgjort, og det endte med en ganske sejr i en underholdende pokalkamp.