Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - Brøndby IF

Det plejer at være forrygende underholdning, når FC Nordsjælland og Brøndby IF tørner sammen - forhåbentlig er der også udsigt til en brandkamp mandag aften.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum 
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #fcnbif #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Farum-klubben har endnu ikke tabt en kamp i 2019, men det burde holdet nok have gjort i seneste runde, hvor FC Midtjylland vadede i chancer, men ikke kunne få bolden over stregen. Dermed slap FCN fra heden med et point.

Opgøret var Flemming Pedersens første som cheftræner i FC Nordsjælland, og han fik altså en resultatmæssig glimrende start med uafgjort ude mod de danske mestre. Helt som ventet var det ikke et revolutioneret FCN-mandskab, man så i Herning, hvor det mest iøjefaldende var, at Flemming Pedersen tilsyneladende har mere fidus til Peter Vindahl Jensen end Nicolai Larsen. Den unge målmand stod da også en flot kamp.

FC Nordsjælland går naturligvis efter bronze, men holdet er før 28. spillerunde seks point efter OB på tredjepladsen, så der er ikke plads til mange svipsere. 

Midtbaneprofilen Mikkel Rygaard måtte udgå mod FC Midtjylland, og han misser stort set alle resterende kampe i sæsonen. Derudover er Martin Frese langtidsskadet. Mikkel Damsgaard er med i truppen til opgøret - han var ellers dømt tvivlsom - mens Godsway Donyoh misser opgøret med en skade. 

Brøndby IF:
De blå-gule fik den bedst tænkelige optakt til FC Nordsjælland-kampen, da holdet torsdag aften kvalificerede sig til pokalfinalen for tredje år i træk. Brøndby vandt 1-0 på hjemmebane over AaB, og det var bestemt ikke en ufortjent sejr. 

Nu skal der følges op på kunstgræsset i Farum, hvor Brøndby heldigvis for dem ikke har det nær så vanskeligt som FC København, der aldrig vinder i Nordsjælland. Brøndby har vundet fire af de seneste syv kampe som gæster i Farum.

Brøndby indledte mesterskabsspillet med 2-2 hjemme mod OB, og her var holdet bestemt ikke uheldige med at få et point. Igen-igen havde Martin Retovs mandskab store kvaler i defensiven, men det så noget bedre ud i pokalkampen mod AaB, hvor det var værd at bemærke, at Jens Martin Gammelby spillede sin hidtil bedste kamp for Brøndby.

Lasse Vigen er ikke blevet klar og er altså ude, mens Mikael Uhre er tilbage i truppen efter sin sygdom senest.

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-3): Vindahl - Mumin, Nelsson, Jenssen - Bartolec, Kudus, Kofod, Pedersen - Skov Olsen, Damsgaard, Rasmussen

Brøndby IF (4-3-1-2): Schwäbe - Gammelby, Arajuuri, Hermannsson, Jung - Kaiser, Radosevic, Halimi - Mukhtar - Hedlund, Wilczek

Profilen:
Anthony Jung har spillet samtlige kampe, han har været klar til i denne sæson, og det er i virkeligheden nok mere et udtryk for, at han savner konkurrenter, end han har fortjent den store tillid. Den tyske venstre back har haft en ringe sæson, men der findes ikke alternativer i den nuværende trup, så Jung kan sove roligt om natten. Det vil dog klæde Brøndby-backen med en god præstation, og den kan han passende diske op med mandag aften i Farum.

Vidste du, at..:
Der er rigtig god chance mål i mandagens kamp. FC Nordsjælland og Brøndby IF har mødt hinanden 52 gange i Danmarks bedste fodboldrække, og kun tre kampe er endt 0-0. Den seneste af slagsen daterer sig helt tilbage til september 2009. 

Dom:
Det plejer at være forrygende kampe, når FCN og Brøndby tørner sammen, og der er ingen grund til at tro, at det bliver anderledes mandag aften i Farum. FC Nordsjælland med de mange lynhurtige spiller har for alvor redskaberne til at gøre ondt på Brøndby, men samtidig kan holdet være meget gæstfrie i defensiven, og Brøndbys angribere er skarpe. Der bliver fart over feltet og mange mål mandag aften i Farum. FC Nordsjælland slår Brøndby 3-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: