Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AaB - AGF

Begge hold har skuffet ved at misse top 6, men kan redde meget ved at kvalificere sig til Europa. Første skridt på vejen derud starter søndag.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Aalborg Portland Park, Aalborg
Slutspil: Europa League-playoff
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Max
Hashtag: #aabagf #sldk

Holdnyt:
AaB:
AaB’s resultater er som det danske vejr: ustadigt.

Holdet gik gennem gruppespillet med tre gange 1-1, nederlag til Randers FC og Vendsyssel FF, men også en 0-2-sejr i Randers. Det opsummerer AaB’s sæson ganske godt, for holdet har spillet 1-1 hele otte gange (og derudover fire andre uafgjorte), og det har haft svært ved at tippe de lige opgør over på sin side.

Da AGF senest var på besøg i Aalborg, havde AaB dog ingen problemer med at sætte sig igennem. Holdet vandt forholdsvis klart med 3-1 i den sidste grundspilskamp, blandt andet efter det havde scoret et par dødboldsmål.

På det seneste har en kvartet bestående af Jakob Ahlmann, Oliver Abildgaard, Marco Ramkilde og Michael Lansing alle siddet ude for AaB, og det gør de også mod AGF. Til gengæld er holdets helt store profil Lucas Andersen blevet sin sygdom kvit, og han er dermed med i truppen mod AGF. 

AGF:
Aldrig tidligere i Superligaens historie har AGF vundet fem kampe på stribe, men det har holdet lige nu. Det gik i det hele taget ubesejret gennem gruppespillet, og kun 2-2-kampen hjemme mod Vejle forsømte det at vinde.

Så AGF går ind til kampen i historisk god form, men holdet har selvfølgelig også udelukkende mødt andre bundhold i de seneste uger. Og i øvrigt kunnet spille uden det store pres, da overlevelsen i praksis aldrig var en fare. Den virkelige test kommer nu og i de kommende runder (såfremt holdet går videre).

Til AaB-kampen får AGF tre spillere tilbage i truppen, efter de afsonede karantæne i den ubetydelige kamp mod AC Horsens: Jens Stage, Jakob Ankersen og Jesper Juelsgård.

I truppen til det opgør var der også gensyn med anfører Niklas Backman og Alexander Munksgaard, der begge havde siddet ude med skader. Noget tyder dog på, at forsvarsprofilernes skader stadig driller, da de ikke er at finde i truppen mod AaB. Desuden er Magnus Anbo blevet i Aarhus. 

Karantæne:
AaB: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-4-2): Rinne – Kristensen, Okore, Ross, L. Klitten – Kusk, Christensen, Abildgaard, Børsting – Andersen, van Weert

AGF (4-5-1): Grabara – Thøgersen, Tingager, Juelsgård, Højer – Bundu, Amini, Stage, Blume, Sana – Mortensen

Profilen:
Det er ikke meget Superliga-erfaring, 18-årige Lukas Klitten har. Han startede inde for første gang, da AaB slog Randers i forrige runde, og lagde efter få minutter op til holdets første mål. Præstationen gav ham en plads på Rundens Hold hos tipsbladet.dk, så man må sige, at han bestod sin eksamen med fynd og klem. Nu står han så over for endnu en udfordring, når der for alvor er noget på spil: en plads i Europa League.

Vidste du, at..:
Da AaB ikke ved, om holdet får flere hjemmekampe I sæsonen, tager klubben afsked med legenderne Rasmus Würtz og Kasper Risgård efter opgøret mod AGF. Også Kasper Pedersen, Michael Lansing og Philipp Ochs siger farvel.

Dom:
Begge hold har skuffet ved at misse top 6, men både AaB og AGF kan redde en hel del ved at kvalificere sig til europæisk fodbold. Så motivationen må, alt andet lige, være i top søndag middag.

AGF har unægtelig set stærkest ud i de seneste uger, men omvendt er det kun halvanden måned, siden AaB vandt 3-1 over netop AGF. Så buddet herfra er, at det bliver et lige opgør, der meget symptomatisk for begge holds sæsoner ender uafgjort. 2-2.

Tidligere indbyrdes kampe og form :