Video : Tipsbladet
Generelle

Trods forsinket løn og nedrykning: Pierre Kanstrup udlever drømmen

Pierre Kanstrup har stiftet bekendtskab med forsinkede tyrkiske lønudbetalinger, og han er desuden rykket ned med BB Erzurumspor, men han nyder opholdet og forventer at blive.

Da Pierre Kanstrup i januar skiftede fra AGF til BB Erzurumspor i Tyrkiet, lå klubben til nedrykning, så den danske midtstopper var klar over, at det kunne blive en meget lang halvsæson.

Og sådan gik det. 

BB Erzurumspor endte næstsidst i ligaen, og dermed må Pierre Kanstrup og holdkammeraterne en tur ned i den næstbedste række. I sidste ende manglede holdet tre point for at sikre overlevelse.

- Det er mildt sagt pisse irriterenede. Vi fik kæmpet os tilbage til et udgangspunkt, hvor vi havde det i egne hænder til sidst, men så var vi ikke dygtige nok. Det gør det lidt nemmere at sluge, at vi ikke kan skyde skylden på andre end os selv. Vi scorede ikke nok mål, og vi var heller ikke skarpe nok defensivt, selv om vi havde den femtebedste defensiv i foråret. Der var mange kampe, hvor det stod 0-0, og vi så lukkede et dumt mål ind til sidst. De point kunne vi godt have brugt. Så alt i alt var vi bare ikke skarpe nok i felterne, siger Pierre Kanstrup til tipsbladet.dk.

For den danske forsvarsspiller personligt var foråret slet ikke så ringe. Pierre Kanstrup spillede stort set samtlige kampe for BB Erzurumspor, der stod godt i defensiven i mange kampe. 

- Det er gået godt. Jeg vidste ærlig talt ikke, hvad jeg skulle forvente, da jeg kom til Tyrkiet. Jeg vidste, der var nogle dygtige hold og nogle dygtige spillere, men i forhold til min egen situation vidste jeg ikke, om jeg ville komme til at spille eller sidde på bænken. Jeg har heldigvis spillet rigtig meget, og det har udviklet mig at spille over for så mange gode spillere, siger Kanstrup. 

At gå fra den danske Superliga til den tyrkiske Superlig var noget af en omvæltning for forsvarsspilleren, der inden skiftet til BB Erzurumspor havde tilbragt hele karrieren hjemme i Danmark. 

- Den store forskel er det taktiske aspekt. Det er meget ud over stepperne i Tyrkiet, og spillernes tekniske niveau er meget højt. Så går man måske lidt mere på kompromis med det taktiske. Hvis AGF og Erzurumspor mødte hinanden ti gange, vil mit bud være, at det vil være 50/50. AGF har en klar fordel i den taktiske forståelse, men det kompenseres af de tyrkiske spilleres fodboldkunnen, siger Kanstrup, der på ingen måde har fortrudt sit skifte:

- Det var på mange måder en drengedrøm, der gik i opfyldelse for mig, og det har da været stort at spille mod nogle af de store stjerner, selv om mange af dem måske er lidt afdankede. Jeg går faktisk ikke så meget op i fodbold, når jeg ikke selv er på banen, men jeg har spillet mod blandt andre Arda Turan, Gael Clichy og Robinho hernede, og det vækkede faktisk en begejstring, jeg ikke vidste, jeg havde i mig. 

Han forventer at tage turen med holdkammeraterne ned i næstbedste række, men det siger han med diverse forbehold. 

- Det her er tyrkisk fodbold, og der kan ske alt muligt, men som udgangspunkt bliver jeg, og jeg har et år tilbage af min kontrakt. Hvis klubben ikke mener, det er en god idé, at jeg bliver, så lytter jeg selvfølgelig til det, og hvis der dukker en god mulighed op i den bedste tyrkiske række, så jeg kan fortsætte på højeste niveau, vil jeg være interesseret, men jeg regner med at blive, siger han og tilføjer:

- Jeg har mulighed for at tjene nogle penge her, som jeg aldrig ville kunne i Danmark, og det spiller selvfølgelig ind sammen med det sportslige. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde andet.

Der er jo traditionelt mange historier om tyrkiske klubber og manglende lønudbetalinger - har du fået din løn?

- Der har været lidt forsinkelser. Men jeg har fået de penge, jeg skal, fortæller Pierre Kanstrup.

Frygter du ikke, at forsinkelserne som minimum tager til, nu hvor klubben er rykket ned?

- Det kunne man da godt frygte, men jeg synes, der er nogle pålidelige og søde mennesker i klubben, og det betyder meget for mig. Men selvfølgelig er bekymringen der. Vi fodboldspillere er så heldige at være godt dækket ind mod sådan noget, og for mig betyder det ikke alverden, om jeg får mine penge i morgen eller om et halvt år, så længe jeg får dem. Men selvfølgelig håber jeg da, at det hele bare kører. 

Pierre Kanstrup har optrådt 152 gange i Superligaen.