Video : Tipsbladet
Landshold

U21-optakt: Danmark - Serbien

Serbien er færdig ved U21-EM, mens Danmark har alle chancer for at nå semifinalerne. Holdet kan ikke selv afgøre det, men skal under alle omstændigheder bruge en sejr for at bevare håbet.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 21.00
Spillested: Stadio Nereo Rocco, Trieste
Dommer: Aleksei Kulbakov, Hviderusland
På TV: DR1
Hashtag: #danser #densrb

Holdnyt:
Danmark:
Det er en mærkelig situation for Danmark. På den ene side kan holdet stadig nå førstepladsen i gruppen, men på den anden side kan holdet også ryge helt ud af turneringen, når tredje og sidste spillerunde i gruppefasen er slut. Hvordan? Sådan her:

Hvis Danmark slår Serbien, og Østrig samtidig vinder 2-0 over Tyskland, går Danmark videre som gruppevinder. Umiddelbart ligner det mest sandsynlige scenarie dog, at Tyskland får point mod Østrig, og Danmark dermed skal håbe på at blive bedste toer. Dermed er holdet afhængigt af de andre grupper.

Danmark skal vinde med tre mål over Serbien for at overhale nummer to i gruppe A, Italien. Det kan dog vise sig ikke at være nok, uanset hvor stort Danmark vinder:

Rumænien og Frankrig først spiller mandag og dermed kan spille på et bestemt resultat for at gå videre. De møder desuden hinanden, og hvis de spiller uafgjort, går begge hold videre. Den fordel har Niels Frederiksen allerede kritiseret.

Mads Valentin Pedersen er skadet, efter han kom til skade i kampen mod Tyskland, og bliver ikke klar. Mathias Jensen har desuden karantæne. Flere spillere er derudover slidte ifølge Frederiksen, men han regner med at have de øvrige 21 klar.

Serbien:
Forventningerne til Serbien var store før turneringen. Det skyldtes især, at de bedste U21-spillere i landet havde fået lov til at være med til turneringen, hvilket ikke havde været tilfældet de seneste gange. Spillere som Luka Jović, Nikola Milenković, Andrija Živković, Nemanja Radonjić og Saša Lukić har til sammen spillet 56 A-landskampe for Serbien. De fire førstnævnte var desuden med til VM i fjor.

Så man regnede med, at dette var et usædvanligt stærkt hold. De to første gruppekampe har dog indikeret noget andet. Først tabte serberne 2-0 til Østrig i en kamp, der ganske vist var mere lige, end resultatet indikerer, men så ydmygede Tyskland dem med 6-1. Så Serbien kan ikke nå at gå videre, og spørgsmålet er, hvad det kommer til at betyde for kampen mod Danmark.

Får vi at se et serbisk hold, der helst bare vil hjem og ikke orker dagens dont? Eller bliver spillerne trodsige og motiveret for ikke at blive ydmyget totalt?

Man kan desuden godt forestille sig, at nogle af holdets profiler sidder over, når nu det ikke kan gå videre. Mon ikke eksempelvis Real Madrid pænt har bedt om, at Luka Jović slipper.

Karantæne:
Danmark: Mathias Jensen
Serbien: Nikola Milenković

Bud på startopstillinger:
Danmark (3-4-3): Iversen – Sørensen, Nelsson, Rasmussen – Nissen Kristensen, Billing, Stage, Mæhle – Skov, Wind, Bruun Larsen

Serbien (4-2-3-1): Radunović  - Gajic, Babic, Jovanovic, Bogosavac – Račić, Lukić – Živković, Pantić, Radonjić – Joveljić

Profilen:
Normalt for Serbien ville det være Jović, alternativt Milenković, men da den ene har karantæne, og den anden nok får lov til at sidde over, går vi med Andrija Živković. Han er ikke alene anfører; han har også i årevis været betragtet som et stort talent. Han er Serbiens yngste A-debutant i historien, og han var den yngste anfører for Partizan Beograd nogensinde. Desuden nøglespiller, da Serbien vandt U20-VM for fire år siden. Har dog haft en sæson på det jævne i Benfica.

Vidste du, at..:
Dette er ottende møde mellem Danmark og Serbien på U21-niveau. De seks første var i forskellige kvalifikationer til EM, fra 1990 til 2012, mens holdene også mødtes ved selve slutrunden i 2015. Danmark vandt 2-0 på mål af Rasmus Falk og Viktor Fischer.

Dom:
Det er ikke sikkert, det er nok til at gå videre, men Danmark bør vinde denne kamp. Dels fordi Serbien går ind til den med et skrækkeligt hidtidigt EM bag sig, dels fordi serberne intet har at spille for.

Under alle omstændigheder skal Danmark bruge en sejr, hvis holdet vil bevare håbet om videre avancement, så forvent et hold, der presser højt og spiller offensivt. Især som kampen skrider frem, hvis danskerne ikke er kommet foran endnu.

Buddet herfra lyder på en 2-0-sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: