Stor skalp: Mike Jensen og Rosenborg er videre Champions League-kvalifikationen

Rosenborg med Mike Jensen på banen gennem hele kampen fik en sejr mod BATE Borisov.

Et nederlag på 2-1 mod BATE Borisov i sidste uge tvang Rosenborg frem over stepperne, og den norske mesterklub gjorde et helhjertet forsøg, og det lykkedes at få udbytte af anstrengelserne.

Boldbesiddelsen var i hjemmeholdets favør gennem første halvleg, og der blev også sendt flere fornuftige afslutninger afsted mod BATE Borisovs mål, men skarpheden manglede, og i den anden ende troede den hviderussiske klub også.

Det forblev det målløst helt indtil 17 minutter før tid, hvor Rosenborg fik tilkæmpet sig et straffespark, og det tog den indskiftede Pål Andre Helland sig af.

Med den scoring var Rosenborg pludselig videre til næste runde i Champions League-kvalifikationen, og dermed behøvede hjemmeholdet ikke længere uhæmmet jagte en scoring.

Alligevel blev føringen udbygget med fem minutter tilbage af kampen, hvor BATE Borisov var begyndt at blive desperate for en scoring. Her var det Alexander Søderlund, der scorede til 2-0.

Rosenborg er nu klar til næste runde i kvalifikationen til Champions League-gruppespillet. Her venter enten et opgør mod Maribor eller AIK.