Video : Tipsbladet
La Liga

Michael Laudrup forudser kort Barcelona-ophold for Braithwaite

Michael Laudrup slår fast, at Martin Braithwaites mulige transfer til Barcelona er som at vinde i fodboldens lotteri.

Da det mandag kom frem, at den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite var kommet i FC Barcelonas søgelys, så var det nok ikke noget, som de fleste havde regnet med ville være opstået. Michael Laudrup spillede selv for Barcelona, og i forbindelse med optakten til Champions League på TV3+ fik han fortalt om sit syn på det mulige skifte.

Laudrup peger blandt andet på, at det vil være som at vinde i fodboldens lotteri ved at komme til Barcelona, ligesom han er spændt på, hvordan det kommer til at gå for den nuværende Leganes-angriber.

I det hele taget lader det ikke til, at Michael Laudrup ser den store fremtid mellem Braithwaite og Barcelona.

- Han kan maksimalt spille 14 kampe. Han kan kun være med i ligaen. Hvis han spiller seks-syv af dem fra start, scorer et enkelt mål eller to, og gør opmærksom på sig selv, så gør det måske, at han måske i næste sæson kan komme til en klub, som ikke lige er på Barcelonas niveau, men måske sådan en midterklub i Spanien og få en rigtig god aftale. Og det vil jo være fantastisk for ham, lyder det fra Michael Laudrup.

Hele interviewet med Michael Laudrup om Braithwaite kan ses øverst i artiklen.

Når Barcelona kan hente en spiller udenfor transfervinduet, så skyldes det en særregel i spansk fodbold, hvor man kan hente en nødløsning udefra, hvis man har en skadet spiller ude i seks måneder, og det har de i Ousmane Dembele. Prisen for Braithwaite bliver hans frikøbsklausul, der er på 135 millioner, forlyder det.

Michael Laudrup skiftede fra Juventus til Barcelona i 1989, og han forlod kontroversielt klubben i 1994 til fordel for ærkerivalerne fra Real Madrid.