Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-boss: Vi kan slække på økonomiske krav til klubberne

Divisionsforeningen kan være parat til at imødekomme klubber, der slider med økonomien på grund af COVID-19.

For at have licens til at spille i Superligaen og NordicBet Ligaen skal klubberne leve op til en række krav - herunder nogle økonomiske.

Det gælder også for den kommende sæson, men samtlige klubber bløder i øjeblikket, hvor der ikke spilles fodbold i Danmark. Hver eneste uge mister klubberne blandt andet entré og matchday-indtægter.

Læs også:Silkeborg-boss kan acceptere nedrykning: Hvis det er bedst for helheden

Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, har tidligere fastslået, at det koster klubberne i dansk fodbold 20 millioner kroner pr. runde, Superligaen ligger stille.

Derfor er det næppe utænkeligt, at nogle klubber får svært ved at leve op til de økonomiske krav fra starten af næste sæson, men det er selvsagt ganske uforskyldt. Af samme årsag kan Divisionsforeningen være villige til at slække på kravene.

Læs også:OB-back viser symptomer på coronavirus

- Vi har nogle meget strege økonomiske krav for at kunne være med i Superligaen og NordicBet Ligaen - nogle af de strammeste krav i Europa - og det er jo muligt, vi skal kigge ind i, at klubberne har en økonomi, som skal bringes på fode igen i løbet af den kommende sæson, og at vi derfor ikke kommer til at have de samme økonomiske krav, siger Claus Thomsen til TV3 Sport.

Du kan se hele interviewt med Divisionsforeningens direktør i videoen i toppen af artiklen. 

Læs også:Divisionsforeningen: Rart hvis EM bliver skubbet

Læs også:Steinlein: Kan ikke fokusere på gulddrømmen lige nu

Læs også:FCK-spillerne skal træne i små hold - på afstand af hinanden