Video : Tipsbladet
Landshold

Jesper Hansen håber stadig på EM-udtagelse

FC Midtjylland-keeperen var ikke med i Kasper Hjulmands første landsholdstrup, men har ikke opgivet håbet om at komme med i EM-truppen næste sommer.

I 2019 var Jesper Hansen fast inventar i Åge Hareides landsholdstrup, og han var også blandt Superligaens bedste på pladsen i den forgangne sæson, hvor han blandt andet vandt Det Gyldne Bur for 2019.

Men der var ikke plads til FC Midtjyllands erfarne keeper, da Kasper Hjulmand i sidste uge udtog sin første landsholdstrup.

I stedet var der blevet plads til Jonas Lössl og Frederik Rønnow som reserver til Kasper Schmeichel, der stadig må betragtes som det sikre førstevalg på landsholdet. Efterfølgende har Jesper Hansen hørt fra landsholdets målmandstræner, Lars Høgh.

- Jeg har ikke snakket med Kasper Hjulmand, men jeg har hørt fra Lars Høgh og taget en snak med ham, siger han til tipsbladet.dk.

Læs også:FC Midtjylland kan møde tjekkiske mestre i Champions League-playoff

Før EM blev rykket fra denne sommer til næste sommer, lå Jesper Hansen lunt i svinget til en plads i Danmarks trup til slutrunden. Som sagt havde FC Midtjylland-målmanden været en del af Åge Hareides trup i størstedelen af 2019, men trods den seneste udeladelse er håbet stadig at komme til EM.  

- Jeg havde håbet på, at jeg kunne være med igen, men det blev Frederik og Jonas, der kom med denne gang. Sådan er det. Jeg må bare klø på og fortsætte mit arbejde, og så er jeg sikker på, at der nok skal komme en mulighed for at blive udtaget igen. Sådan ligger landet lige nu. Jeg må gøre fortjent til at blive udtaget senere på efteråret, eller når vi kommer tættere på EM.

- Det er jo selvfølgelig en stor målsætning for mig at spille mig så tæt som muligt på den endelige EM-trup, der først skal udtages om et år, siger Jesper Hansen.

Læs også:Kasper Hjulmand: Vi håber alle, at Pione Sisto kommer i gang

I mellemtiden fokuserer Jesper Hansen på at præstere med FC Midtjylland. De skal i den kommende Superliga-sæson forsøge at forsvare titlen, mens de i øjeblikket også kæmper for at havne i et europæisk gruppespil. 

- Jeg har fokus på FC Midtjylland og vores kampe, der kommer nu her, og så kan vi forhåbentlig spille klubben til en sejr i næste runde, så vi kommer i et gruppespil. Det er der, mit fokus er lige nu, og så må vi se, hvad tiden bringer, siger han.

Danmark møder Belgien og England i de kommende to landskampe. De kampe spilles den 5. og 9. september. 

Læs også:Transferplanen: AC Horsens har penge til stort indkøb

Læs også:Pione Sisto er tilbage i Vigo: Transfersagaen får endnu et kapitel