Video : Tipsbladet
Bundesliga

Tysk klub mundhugges med politiker: Vi falder aldrig til dit niveau

Schalke 04 har givet en tysk politiker tørt på, efter han kommenterede et opslag, hvor klubben hyldede tolerance og anti-racisme.

I går lagde Bundesliga-klubben Schalke 04 en video på Twitter. I den siger en række spillere, ledere og fans til kameraet, at de er imod ting som racisme, nazisme, homofobi og had.

- Stå sammen med os - mod racisme, eksklusion og diskrimination og for et farverigt, tolerant Schalke, skrev klubben i teksten, der ledsagede videoen.

Det fik Stephan Brandner, der er parlamentsmedlem og viceleder for det højreradikale parti AfD, til tasterne. Med henvisning til klubbens placering i bunden af ligatabellen skrev han:

Læs også:Bundproppen Schalke henter ny forstærkning

- Schalke 04 sætter standarder: ikke kun i tabellen!

Den kommentar imponerede ikke Frederik Rønnows klub. Tirsdag middag svarede den Brandner igen.

- Hr. Brandner, at lave sjov med værdier som mangfoldighed og tolerance er skidt for en folkevalgt. Uagtet vores sportslige situation: Schalke falder adrig til Deres niveau.

Læs også:Bayern München-stjerner skrev historie i ny sejr

Det fik Schalkes evige rivaler, Borussia Dortmund, til at bakke op.

- Stærkt statement! Tak, Schalke, skrev klubben i et svar.

Schalke 04's oprindelige video kom i anledning af den årlige erindringsdag i tysk fodbold. Den bruges til at mindes nazismens ofre under Anden Verdenskrig i forbindelse med årsdagen for befrielsen af koncentrationslejren Auschwitz. Onsdag er det 76 år siden.

Læs også:Bayern München udbygger Bundesliga-føring med storsejr

Læs også:Enormt kostbart: Schalke ryger tættere på afgrunden

Læs også:Schalke 04 henter klublegende tilbage