Video : Tipsbladet
Generelle

Voldsomt lønspring: Her er Haalands lønkrav

Erling Haaland ligner en mand, der er på vej videre fra Dortmund til sommer. Og nordmanden kræver en voldsom lønforhøjelse i sin nye klub.

Erling Haaland nettede lørdag to gange, da Dortmund bankede Schalke 04 med 4-0, og dermed er nordmanden nu oppe på 27 kasser i 25 kampe i denne sæson.

Dortmund ligger dog stadig på sjettepladsen i Bundesligaen, og i sidste uge reporterede det tyske medie Bild, at det formentlig bliver meget svært for Dortmund at holde på Haaland, hvis klubben kikser kvalifikationen til Champions League.

Kræver høj løn
Og ifølge Daily Star har Erling Haaland tænkt sig at blive godt betalt, hvis han til sommer skal skifte arbejdsgiver. Således kræver den norske bomber angiveligt en fem-årig kontrakt med en ugeløn på 2,57 millioner kroner. Over fem år vil Haaland altså kunne sætte hele 670 millioner kroner ind på kontoen. I Dortmund tjener Haaland angiveligt omtrent 850.000 kroner om ugen.

Haaland vil dog ikke blive den bedst betalte spiller i Premier League, hvis han sikrer sig denne hyre. Folk som David de Gea og Pierre-Emerick Aubameyang har således en ugeløn på over tre millioner kroner.

Ryger nok til sommer
Daily Star peger på, at klubber som Manchester United, Manchester City, Chelsea og Real Madrid alle jagter den 20-årige Erling Haaland, der i januar 2020 skiftede til Dortmund fra Red Bull Salzburg. Haalands agent er Mino Raiola, der også har klienter som Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic. 

Ifølge Daily Star har Erling Haaland en frikøbsklausul på 585 millioner kroner, som dog først træder i kraft i 2020. Avisen skriver, at Dortmund formentlig kommer til at sælge Haaland allerede til sommer, hvor tyskerne håber på at få over 850 millioner kroner for nordmanden.