Video : Tipsbladet
Superliga

Pokal-optakt: Randers FC - AGF

Hjemmeholdet kommer med en solid føring fra første opgør, mens AGF har problemer med form og skade. Det tyder på, at kronjyderne skal i pokalfinalen.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 19.00
Spilelsted: Cepheus Park, Randers
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #rfcagf #sydbankpokalen

Holdnyt:
Randers FC:
De kommer med et virkelig godt udgangspunkt før returkampen i Sydbank Pokalen, for det endte med en 2-0 sejr til Randers i Aarhus. Dermed er det AGF, der skal angribe og jagte og score mindst to gange for at kunne komme i pokalfinalen.

Randers FC kommer fra et atypisk opgør i Superligaen, hvor man lukkede hele fire scoringer ind og endte med at tabe 3-4 til FC Nordsjælland. Det kan måske godt bekymre lidt før et opgør mod AGF, hvor det vigtigste for Randers er at få lukket kampen.

Til opgøret er Thomas Thomasberg uden Jesper Lauridsen, Alhaji Kamara og Kasper Høgh. Björn Kopplin er tilbage fra karantæne.

AGF:
Det har været en svær tid for AGF, hvor resultaterne har været ringe, og hvor man også har været ramt af skader i truppen. Senest var man også uden et par spillere, der sad ude med sygdom i form af Kamil Grabara og Bubacarr Sanneh. Begge spillere er tilbage til mødet med Randers.

AGF kommer til opgøret med vished om, at man skal score mindst to gange for at have en chance for at komme i finalen, der spilles i Aarhus.

Aarhusianernes sidste seks kampe har budt på fire nederlag og to uafgjorte - to af de kampe var i Sydbank Pokalen - så David Nielsens mandskab har det svært lige for tiden.

Frederik Tingager, Mathias Jørgensen, Søren Tengstedt, Daniel Arzani og Nicolai Poulsen sidder alle ude igen. Ude er også Zach Duncan og Niklas Backman.

Karantæner:
Randers FC: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-1-1): Carlgren - Graves, Piesinger, Marxen, Kopplin - Kehinde, Johnsen, Lauenborg, Greve - Hammershøy-Mistrati - Kamara 

AGF (4-3-3): Grabara - Munksgaard, Hausner, Juelsgård, Højer - Grønbæk, Olsen, Blume - Link, Mortensen, Thorsteinsson

Profilen:
Vito Hammersdhøy-Mistrati har haft mål i støvlerne på det seneste. Midtbanespilleren scorede to gange, da Randers tabte til FC Nordsjælland i weekenden, og i torsdagens første pokalsemifinale mod AGF scorede han målet til 1-0. I denne sæson er det blevet til hele syv scoringer fra den tidligere Hobro-spiller.

Vidste du, at…:
AGF er pokalhistoriens mest succesfulde klub, da man har vundet pokalturneringen hele ni gange - en enkelt gang mere end FC København. Omvendt har Randers FC bare vundet én gang, det var tilbage i 2006. AGF har tabt tre finaler - senest i 2016 - Randers har tabt en enkelt finale - det var i 2013.

Dom:
AGF må blæse til angreb, for man skal score mindst to gange for at kunne komme i finalen, der i år spilles i netop Aarhus. Undgangspunktet er glimrende for Randers, der kan fokusere på at forsvare godt og i stedet leve på kontramuligheder.

Aarhusianerne har det notorisk svært med Randers, så på det punkt er der ikke så meget trøst at hente for holdet. Kan AGF få en tidlig scoring, kan det måske gøre Randers nervøs.

Vi tror dog til syvende og sidst, at kronjyderne er for gode til at lade AGF komme tilbage i opgøret efter Randers' sejr på 2-0 i Aarhus. 1-1 ender det i Randers. 

Tidligere indbyrdes kampe og form: