Video : Tipsbladet
Superliga

SL-spørgsmål: Kastes bomben i nedrykningsspillet?

Der er midtugerunde i Superligaen, og vi er klar med tre spørgsmål, vi søger svar på.

Der resterer bare syv runder af Superligaen i denne sæson, og det spidser til i både top og bund.

I toppen er FC Midtjylland på vej mod at genvinde mesterskabet, og i bunden af rækken er tæt på at blive sagt farvel til AC Horsens, mens Lyngby ligger til den anden nedrykningsbillet lige nu.

Her er, hvad vi skal have svar på i runden.

Hvor meget energi giver det spillerne og spillet, at der kommer tilskuere?

Endelig! Hele 2021 i Superligaen har været uden tilskuere, men nu er de på vej tilbage til lægterne.

Det giver noget til klubbernes lommer, og så giver det også en mulighed for, at man kan overdøve træner- og spillerråb. Det har selvfølgelig sin charme at høre, hvad der foregår inde på banen, men ofte sker det også, at en træner råber "frispark" 25 gange i løbet af en kamp, og det er alt andet lige irriterende at lytte på i længden.

Nu skal publikum igen være med til at klappe og synge og støtte deres hold, og det bliver forfriskende igen at se børn som voksne komme til fodbold og vise de følelser, der er forbundet med spillet.

Kan FC Midtjylland parkere FCK og cruise mod mesterskabet?

Én ting er helt sikkert i den her kamp. Taber FC København, kan klubben ikke vinde mesterskabet. Uafgjort er heller ikke nok. Vinder man, er man omvendt tilbage i kampen om top to-placeringerne, for så er der fem point op til FCM og et sted mellem et og fire til Brøndby på andenpladsen.

Omvendt kan FC Midtjylland tage et stort skridt mod mesterskabet med en sejr - specielt hvis Brøndby dummer sig i Farum. Og som flødeskummet på toppen kan man sætte FCK helt af - også hvis Brøndby vinder i Farum - så er Jess Thorups mandskab i stedet for Champions League-kvalifikation på vej i Conference League-kvalifikationen. Altså den lille, nye europæiske turnering. Her kan FCK komme langt, men den turnering harmonerer ikke med selvforståelsen.

Smider Lyngby bomben og åbner nedrykningskampen?

De har fået tredjeflest point i foråret, og i det hele taget er Lyngby Boldklub flyvende i Superligaen. Senest blev det til en sikker sejr på 3-1 over Horsens, og nu venter SønderjyskE. Sønderjyderne er omvendt forårets ringeste hold målt på point.

Der er fire point mellem de to hold, og vinder Lyngby, er det altså bare et enkelt point, som SønderjyskE har i forspring til Lyngby. Det vil blive neglebidende tæt i bunden, hvor Horsens reelt er rykket ud. 

Også Vejle kan være blot et enkelt point foran Lyngby, hvis De Kongeblå vinder, og OB kan være to point foran. Med andre ord kan Lyngby med en sejr smide en bombe i bunden af rækken.