Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AC Horsens - AaB

Den første nedrykker kan findes søndag, når AC Horsens tager imod AaB.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: CASA Arena, Horsens
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3Sport
Hashtag: #achaab #sldk

Holdnyt:
AC Horsens
I flere måneder har de lignet en sikker nedrykker, selvom de matematisk set stadig har kunnet sikre overlevelse i Superligaen, men dette kan det blive runden, hvor AC Horsens’ skæbne endegyldigt forsegles.

Hvis de taber til AaB, og OB samtidig slår Lyngby Boldklub, vil det være helt sikkert, at Den Gule Fare skal en tur ned i den næstbedste række.

Senest blev de kørt over af rivalerne fra Vejle Boldklub, så Jens Berthel Askous mandskab skal forsøge at få revanche og udskyde nedrykningen med minimum en uge, når AaB kommer på besøg søndag eftermiddag.

Til kampen må Horsens undvære Jannik Pohl, som har været ude i seneste måneder. Han frygtes at være færdig for sæsonen. Jonas Thorsen er heller ikke med. 

AaB
Med to sejre og to uafgjorte er AaB kommet pointmæssigt godt fra start i kvalifikationsspillet, og de ligner et hold, der er godt på vej mod at snuppe syvendepladsen, som giver adgang til playoff om en europæisk billet.

Nordjyderne er fire point foran deres nærmeste forfølger, SønderjyskE, og de har endda ikke kun haft Lucas Andersen tilgængelig som indskifter, mens midtbaneprofilen Oscar Hiljemark har siddet helt ude i de seneste uger.

Oscar Hiljemark ventes igen ude mod AC Horsens, men til gengæld kan cheftræner Martí Cifuentes igen råde over Pedro Ferreira. Den portugisiske midtbanekriger var i karantæne i midtugens kamp.

Senest udgik Tom van Weert også med en skade i første halvleg, men han er med. Det samme gælder Jakob Ahlmann. Også Lucas Andersen er med, selvom han ifølge Nordjyske blev skadet til træning forleden, og han er tvivlsom.  

Tom van Weert blev afløst af Tim Prica mod OB, og den unge svensker kvitterede med en fin præstation, da han scorede et enkelt mål og var dybt involveret i et andet. Måske er der en startplads i vente for den 19-årige angriber.

Karantæner:
AC Horsens: Jonas Gemmer
AaB: Ingen 

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (3-5-2): Delac - Gomez, Kiilerich, Ludwig - Buus, Jacobsen, Kruse, Hansson, Dyhr - Prip, Tengstedt

AaB (3-4-3): Rinne – Granli, Thelander, Ross – Pallesen, Fossum, Ferreira, Ahlmann – Kusk, Rufo, Prica

Vidste du, at…:
AaB og AC Horsens er de to hold med flest brændte straffespark i Superligaen denne sæson. AaB misbrugte to forsøg fra ellevemeterpletten imod OB i midtugen, hvilket var deres første afbrændere i denne sæson, mens AC Horsens i løbet af sæsonen har misbrugt to af otte spark. I alt har AC Horsens og AaB brændt fire straffespark, mens de øvrige 10 hold i ligaen tilsammen har brændt kun fem.

Profilen:
"Rufo" begynder at ligne den profil i angrebet, som AaB håbede, at han ville blive, da de hentede ham i foråret. Den spanske spids udnytter sin fysik godt, mens han kommer frem til chancer og også skaber nogle chancer. I slutspillet er han også kommet på tavlen to gange i fire kampe. 

Dom:
Da de to hold mødtes sidst, vandt AC Horsens med 2-1 på et sent mål af Nicolai Brock-Madsen, men siden har AaB fået mere tur i den. 

Herfra lyder buddet, at Martí Cifuentes og kompagni fortsætter deres ubesejrede stime i slutspillet. AaB vinder, men de indkasserer også en enkelt. Det slutter 2-1 til de nordjyske gæster i Horsens. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: