Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - AC Horsens

Der er ikke meget på spil i kampen, som mest af alt handler om at gå på ferie med en god følelse.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 14.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Ikke påsat endnu
På TV: TV3 Max
Hashtag: #obach #sldk

Holdnyt:
OB:
Det er et komplet ligegyldigt opgør for OB, det her. Holdet kan i bedste fald flytte sig fra niende- til ottendepladsen og i værste fald fra niende- til tiendepladsen. Den eneste forskel, de to ting gør, er lidt flere eller færre tv-penge.

Syvendepladsen og dermed Europa-playoff er uden for rækkevidde, og klubben har allerede cheftræneren for næste sæson på plads. Dermed skal spillerne grave dybt for at finde motivationen til kampen.

Et par af dem kan dog formentlig allerede nu gå på sommerferie. Mart Lieder, Mads Frøkjær-Jensen og Janus Drachmann sad alle ude i seneste runde, og alle tre er heller ikke meldt klar til kampen mod AC Horsens.

Målmand Oliver Christensen er tilbage på træningsbanen, men sad helt uden for truppen torsdag aften. Han skal til U21-EM umiddelbart efter sæsonen, men OB har ham med i truppen til mandagens kamp. Andenmålmand Sayouba Mandé er skadet.

AC Horsens:
Den Gule Fare har også for længst fået sin skæbne beseglet. Det eneste, der er på spil i sidste runde, er, hvorvidt holdet skal slutte på sidste- eller næstsidstepladsen. Der er ét point op til Lyngby Boldklub.

Resultaterne har egentlig været ok den seneste måneds tid med otte point i fem kampe, og hvis Horsens havde holdt det snit gennem hele sæsonen, havde det ikke været på vej i 1. division. Den eneste trøst er, at pilen peger lidt mere op forud for næste sæson, hvor det handler om oprykning.

AC Horsens er blevet ramt af tre corona-tilfælde i truppen. Det betyder, at op mod 11-12 spillere vil være ude af truppen til mandagens kamp mod OB. Det er ikke offentliggjort, hvilke spillere der er tale om.

Horsensianerne måtte i seneste runde undvære Jannik Pohl og ellers forstærke Jacob Buus. Førstnævntes sæson er forbi, og Buus er heller ikke med i truppen. Det samme gør sig gældende for Jonas Thorsen, Rune Frantsen og Magnus Jensen, mens Muamar Brajanac sidder ude med karantæne. 

Derudover er Lirim Qamili, James Gomez, Asbjørn Gaarde, David Kruse, Nicolai Brock-Madsen og Nikolas Dyhr heller ikke med i truppen.

Karantæne:
OB: Ingen
AC Horsens: Muamer Brajanac

Bud på startopstillinger:
OB (4-3-1-2): Bernat – Østrøm, Tverskov, Larsen, Skjelvik – Thrandarson, Kløve, Okosun – Jebali – Kadrii, Fenger

AC Horsens (3-5-2): Delac – Reese, Kiilerich, Ludwig – Nymann, Gemmer, Prip, Jacobsen, Wagner – Hansson, Tengstedt

Profilen:
I Odense er Hans Christian synonym med eventyr, men der er ikke noget eventyrligt over et par betydningsløse kampe i nedrykningsspillet. Alligevel kan H.C. Bernat godt glæde sig over, at han har firedoblet sin kamptotal for OB’s førstehold i slutspillet. Han får formentlig chancen igen mandag.

Vidste du, at..:
AC Horsens har det normalt svært mod OB. I de seneste 14 indbyrdes kampe har Den Gule Fare kun vundet en enkelt gang.

Dom:
OB har ikke meget at glæde sig over ved denne sæson, men holdet bør slutte den af med en sejr. Horsens er bundprop, og det er et hold, OB skal kunne slå.

Vi tror, at fynboerne lever op til favoritværdigheden og vinder 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: