Video : Tipsbladet
Superliga

Fortsat uro om Vejles bane: Skal ordnes denne uge

Tiden er ved at løbe ud for Vejles byråd, hvis de vil have anlagt en ny græsplæne på byens Superliga-stadion.

Vejle Boldklub havde i løbet af foråret store vanskeligheder med deres bane på det kommunale stadion, som de lejer af kommunen. Derfor er det også politikerne i byrådet, som skal komme frem til, hvad man skal gøre med græstæppet.

Det må de gerne gøre lidt hurtigt, da situationen i øjeblikket er sådan, at hvis banen skal være klar igen til den nye sæson, så skal græsset ænlægges i sommerpausen og arbejdet skal i gang i uge 21, som er denne unge. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Planen skulle i den forbindelse være, at man vil finansiere udgiften til tre millioner til en ny bane ved et kassetræk, og at man fastsætter stadionlejen til 775.425 kroner om året. Det har man fået udregnet af en formel, som både kommunens jurister og et eksternt advokatfirma har godkendt. 

Alligevel er der ikke sket noget endnu, og det skyldes, at borgmester Jens Ejner Christensen (V) også vil have det sendt til Det Kommunale Tilsyn, så de er sikre på, at alle regler er fulgt. Det er noget, som Martin Sikær (S) ikke forstår.

- Det er håbløst politisk håndværk, og sagen ender der, hvor den ikke skal ende, nemlig i spørgsmålet om, hvem der vil VB mest. Vi vil alle VB det godt, og hele byrådet er enig i, at den brugte formel til huslejeberegningen er ok. Økonomiudvalget kan ikke tilsidesætte en byrådsbeslutning, og hvorfor bestiller borgmesteren ikke det græs, siger Sikær til avisen.

Desuden peger han på, at en mægler eller valuar blot skal bruge mellem en halv time og tre kvarter at finde ud af, hvad afskrivningsprofilen skal være. 

Borgmesteren i Vejle påpeger i den forbindelse, at en mæglervurdering ikke er en del af byrådsbeslutningen.