Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-Brøndby kan trække største tilskuertal i 15 år

Hvis alle tilgængelige pladser bliver fyldt til søndagens derby, får vi det højeste tilskuertal til en Superliga-kamp i 15 år.

Søndag kan der sættes en tyk streg under, at tilskuerne er tilbage på de danske Superliga-stadioner. Hvis alt går vel, kommer opgøret mellem FC København og Brøndby IF til at trække det højeste tilskuertal i Superligaen i 15 år.

FC København oplyser, at kapaciteten til derbyet bliver godt 35.000. Det betyder, at hvis alle billetter bilver solgt, og folk vel at mærke møder op og gør brug af deres billetter, kommer der flere mennesker til en dansk klubkamp, end der har gjort siden oktober 2006.

Dengang overværede 37.989 tilskuere tilsvarende en kamp mellem FCK og Brøndby, som hjemmeholdet vandt 1-0. Fredrik Berglund scorede, og Mark Howard blev udvist.

Det højeste tilskuertal til en Superliga-kamp i de seneste år er fra 33. spillerunde i 2018/19-sæsonen. Dengang vandt FCK 3-2, ligeledes over Brøndby.

Den fulde kapacitet i Parken er egentlig 38.065, men dels er kapaciteten reduceret på D-tribunen, hvor udebanefansene er, og dels er den reduceret på den modsatte endetribune, oplyser FCK.

Kampe mellem FCK og Brøndby dominerer i det hele taget toppen af listen over de meste tilskuerrige kampe i Superliga-historien. Kun en enkelt FCK-AGF sniger sig ind i top 15.

Det ligger allerede fast, at søndagens kamp bliver den største, hvad angår tilskuere, siden coronapandemien lukkede de danske stadioner i foråret 2020.