Video : Tipsbladet
Superliga

Vild med Marrony: Et stort scoop for FCM

FC Midtjyllands fans kan godt glæde sig til at se nyindkøbet Marrony i aktion, vurderer talentspejder fra den brasilianske storklub Santos.

Tidligere fredag præsenterede FC Midtjylland Marrony som ny spiller på Heden, og den 22-årige angriber er klubbens dyreste indkøb til dato. 

Marrony er hentet hos den brasilianske storklub Atlético Mineiro, og FC Midtjylland betaler angiveligt i omegnen af 30 millioner kroner for angriberen, der er udset som afløser for Sory Kaba. 

Og FC Midtjyllands fans kan godt begynde at slikke sig om munden, for det er en utrolig spændende spiller, som de fremover skal se i aktion. Det vurderer André Østgaard, som er den brasilianske klub Santos' officielle repræsentant i Europa samt talentspejder med indgående kendskab til brasiliansk fodbold.

- Det er et stort scoop for FC Midtjylland, og klubbens fans kan glæde sig. Jeg tror, at han bliver en nøglespiller for dem. Jeg er meget overrasket over, at han skifter til FC Midtjylland, da han er en spiller, der har været speciel i flere år. Folk i Brasilien har snakket om ham, og han har rigtig gode forudsætninger. 

- Jeg synes, at prisen, FC Midtjylland betaler, er ret lav, i forhold til hvad jeg regnede med, fordi Atletico Mineiro hentede ham på en femårig aftale sidste år. Det virker til, at der er sket noget mellem ham og klubben, for det virker meget underligt, at de allerede vil sælge ham så billigt, for han er en utrolig god spiller. Der er spillere på hans alder, som er taget til Europa for rigtig mange penge, som er på samme niveau som ham. 

- Jeg tror, at han har har potentialet til at blive solgt for meget mere, end hvad FC Midtjylland har købt ham for, fortæller Østgaard til tipsbladet.dk.

Marrony skiftede sidste sommer til Atlético Mineiro fra Vasco da Gama, og siden da er det blevet til 11 scoringer i 62 kampe for storklubben. Meget af det har været som indskifter, men det ændrer ikke på, at potentialet ifølge Østgaard er tårnhøjt. 

- Han er angriber og kan også spille på fløjen, og så er han rigtig god med begge ben. Jeg hører mange sige, at han er venstrebenet, men jeg føler, at han også sparker rigtig godt med højre også. Derudover har han en god fysik. Han kan skyde fra distancen, men min yndlingsegenskab hos ham er, at han kan skyde utrolig hårde og flade skud fra forskellige positioner.

- Han er naturlig centerangriber, men han spiller også meget ude i højresiden. Han er god på den position, hvor han kan gå ind i banen og skabe plads. Det er en af hans styrker, at han bevæger sig meget og skaber meget plads for sine holdkammerater, påpeger Østgaard, som samtidig også forklarer, Marrony kan heade til bolden og med sine 1 meter og 86 centimeter er en trussel i luften.

I denne sæson er det blevet til 24 kampe og fire scoringer for Marrony, hvilket ikke er tal, der blæser folk bagover. Mange af kampene har også været som indhopper, og angriberen har ikke spillet for Atlético Mineiro siden den 8. juli. Det er heller ikke kun Marronys styrker, som André Østgaard fremhæver.

- Han er ikke lav, men er en smule lang. Jeg føler stadig, at han skal bygge noget mere styrke på for at blive en bedre spiller. 

- Han scorer dog ikke så mange mål, og hans målsnit er ikke så imponerende for en angriber, selv om han er meget ung. Han forsøger sig med mange skud, som ikke altid er lige gennemtænkt. Han er nogle gange lidt for ivrig efter at skyde på mål, men når han rammer den rigtigt, bliver det rigtig godt. Så det skal han fokusere på og blive bedre til at tage beslutninger og udnytte situationerne bedre, vurderer Østgaard.

Rashfords dobbeltgænger
Marrony spillede ungdomsfodbold i Vasco da Gama, akkurat som FC Midtjylland-stjernen Evander gjorde det, og han har været kendt i brasiliansk fodbold som et stort talent over noget tid nu. Særligt i hans yngre år blev han sammenlignet med en af sportens store stjerner, nemlig Manchester United-profilen Marcus Rashford.

- Han har mest været kendt i Brasilien som Marcus Rashfords dobbeltgænger, fordi de lignede hinanden i ansigtet, da han var yngre.

- Men han har også selv været ude og sige, at han kan lide Rashford, og at han bliver inspireret af ham ved siden af Ibrahimovic, Messi, Neymar, Cristiano og Ronaldinho. Så det er gode navne at sammenligne sig selv med. Han er selvfølgelig ikke i den liga, men han er en rigtig god spiller med en stor fremtid, fortæller Østgaard.

Unge brasilianere er ofte blevet beskyldt for, at de har søgt væk fra hjemlandet i jagten på en udenlandsk karriere, og fodbolden er røget i anden række til fordel for berømthed og fester. Dette er André Østgaard dog på ingen måde bekymret for bliver tilfældet med Marrony, der ifølge ham er meget nede på jorden. 

- Marrony er mere nede på jorden og fokuseret på at blive en bedre fodboldspiller. Jeg føler, at det er meget vigtigt at, de unge brasilianere først skifter til Europa, efter de er fyldt 20 år, da de kan ødelægge meget for sig selv, hvis de smutter for tidligt. Men han er 22 nu og gammel nok til at have hovedet med sig og træffe de rigtige valg, fortæller Østgaard.

Marrony har fået en femårig kontrakt med FC Midtjylland.