Video : Tipsbladet
Generelle

Norsk nedtur i Madrid - er det et løftebrud fra Zidane?

Martin Ødegaards retur til Real Madrid har ikke været en bragende succes indtil videre.

Det kom som lidt af en overraskelse, da Real Madrid i august valgte at hente Martin Ødegaard hjem fra nordmandens lejeophold i Real Sociedad. 

Den 22-årige Ødegaard havde i Real Sociedad udviklet sig til en af de mest prominente midtbanespillere i La Liga, og derfor valgte Real Madrid at bryde klubbens mundtlige aftale med baskerne om, at de kunne leje Ødegaard i to sæsoner. Den spanske avis Mundo Deportivo skrev tilbage i august, at Ødegaards eget ønske faktisk var at blive i Real Sociedad, men at Zinedine Zidane personligt ringede til nordmanden for at garantere ham regelmæssig spilletid, hvis han kom tilbage til Real Madrid. 

Store forventninger
Og hvis det rent faktisk er sandt, at Zidane garanterede Ødegaard regelmæssig spilletid, så kan man nu godt konstatere, at det er et løfte, som Real Madrid-cheftræneren har brudt. I madrilenernes seneste otte ligakampe har Ødegaard således blot spillet sammenlagt fem minutter. I de første 18 spillerunder har den norske midtbanespiller blot spillet i alt 232 minutter, hvilket svarer til omtrent to-en-halv-kamp. Efter lørdagens 0-0-kamp mod Osasuna har den spanske avis Marca da også reflekteret over Martin Ødegaards manglende spilletid i denne sæson. 

- Federico Valverde og Martin Ødegaard var to spillere, som Real Madrid havde forventet store ting af fra denne sæson. Men uruguayaneren er ikke afgørende længere, og nordmanden får knap nok chancen. Der er mange i klubben, der gerne vil se mere til dem, men Zinedine Zidane mener ikke, at tiden er den rette, skriver Marca således. 

Fra åbenbaring til sjettevalg
Ifølge Marca har Ødegaards retur til Madrid ikke været en bragende succes. 

- Ødegaard blev hentet tilbage i sommer, fordi Zidane insisterede på det. Real Madrid hentede ham tilbage fra Real Sociedad, selvom der var et år tilbage af aftalen. Nu er han gået fra at være en af La Ligas store åbenbaringer til sjettevalg i Real Madrid.

- Klubben har stor tillid til dem begge (Valverde og Ødegaard, red.), men Zidane ser ikke ud til at have samme syn på dem.

Zidane foretrækker veteranerne
Og mens Valverde i det mindste stadig er fjerdevalget i Real Madrid, der typisk spiller med tre midtbanespillere, er situationen endnu værre for Ødegaard.

- Ødegaard er en spiller, der er endt i periferien. Hans seneste kamp fra start var mod Shakhtar Donetsk, og han er bitter over sin situation i klubben. Det er svært at forstå, men det ser ikke ud til, at han har en chance for at starte inde længere. Zidane er gået tilbage til at bruge sine veteraner som holdets rygrad, og deres gode form på det seneste betyder sandsynligvis, at vi næppe får de store ændringer at se, skriver Marca.  

- Problemet er, at to af klubbens fremtidige stjerner har måttet se deres vigtighed og værdi gå i den forkerte retning, hvilket ledelsen har svært ved at forstå. Forventningerne til dem var store, men det er svært for dem at præstere, hvis de ikke får chancen