Video : Tipsbladet
1. division

Kæmpe EfB-nedtur: Der har været alt for meget uro

Esbjerg fB-spilleren Mads Larsen peger på, at uroen omkring klubben har haft afgørende betydning for klubbens skuffende sæson.

Det har været en mildest talt turbulent sæson for Esbjerg fB, og kulminationen på nedturen kom onsdag aften. Her blev nedrykningen til 2. division en realitet for den vestjyske traditionsklub efter et nederlag til Fremad Amager. 

For alle, der holder med Esbjerg fB, gør det selvsagt ondt, og det gælder også den 20-årige midtbanespiller Mads Larsen. Han er fan af klubben og har også været mere eller mindre fast mand for mandskabet i denne sæson.

- Det skærer dybt i hjertet at være en del af det her som klub. Nu har jeg været her, siden jeg var 12 år, og det er min første rigtige sæson. Det er forfærdeligt, siger Mads Larsen i et interview med TV3 Sport.

Når han skal pege på årsagen til nedturen, nævner han først og fremmest al den uro, der har været omkring klubben. Ikke mindst uden for banen.

- Det har været en sæson med alt for meget uro. Hvis man vil have en klub til at fungere, skal det også fungere udenom holdet. Der har været alt for mange ting, der har påvirket spillet på banen. Der har været alt for meget uro.

Hvad er det for ting?

- Det er jo det her med, at der kommer så mange spillere ind, og man skal lære hinanden at kende. Der er så mange udskiftninger på holdet hele tiden. Man har ikke en kerne, der spiller hver weekend. Trænere ud hele tiden, og trænere ind. Man kunne blive ved med ting, der har påvirket den her sæson.

Esbjerg fB har haft hele fire forskellige trænere i indeværende sæson: Peter Hyballa, Roland Vrabec, Michael Kryger og Steffen Ernemann. Derudover har sæsonen været præget af, at der har været heftig kritik af den amerikanske ejergruppe, Pacific Media Group.

Se hele interviewet med Mads Larsen i videoafspilleren øverst i artiklen.